Viminacijum kao banjski centar 1Foto: Wikipedia

Šansu Viminacijuma, našeg najvećeg i najbogatijeg Arheološkog parka, predstavlja i banjski turizam, konstatovano je na poznatom antičkom nalazištu prilikom predstavljanja tog koncepta tokom održavanja osmog Regionalnog foruma njellness i spa industrije Centralnoevropske inicijative.

Tema foruma bila je kako povezati rimsku spa kulturu i tradiciju dugu dve hiljade godina i primeniti ih u savremenom konceptu u autentičnom spa-proizvodu na našim prostorima. Na forumu je promovisan Viminacijum kao najočuvanija rimska terma Srbije, a najverovatnije i na Balkanu. Pored toga, biće promovisani ostali sadržaji i atrakcije, što po rečima Nataše Ranitović, predsednice Klaster njellness Srbije, Požarevac svakako zaslužuje.

– Požarevac je prepoznao značaj razvoja turizma i trenutno je u izradi studija opravdanosti ulaganja u tu oblast. Jedan od najvećih potencijala je upravo arheološko nalazište gde je forum održan, rekla je Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika Požarevca zadužena za urbanizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari