Više od 204 miliona dinara za konkurse iz oblasti obrazovanja i nacionalnih manjina 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice objavio je danas rezultate šest konkursa – po tri iz oblasti obrazovanja i iz oblasti nacionalnih manjina – u ukupnoj vrednosti od 204.700.000 dinara.

U oblasti obrazovanja, 26,5 miliona dinara namenjeno je osnovnim i srednjim školama za nabavku opreme, 102 miliona za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine i 20,2 miliona za programe i projekte u oblasti obrazovanja ‒ od kojih je 14,7 miliona namenjeno za udruženja i za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i regionalne centre za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, 3,7 miliona za realizaciju bilingvalne nastave, 1,1 milion za programe i projekte obrazovno-vaspitnih ustanova koje izdaju u zakup školski prostor i 700 hiljada dinara za programe i projekte u okviru predškolskog obrazovanja.

Za konkurse iz oblasti nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, ove godine dodeljuje se ukupno 56 miliona dinara i to: 33 miliona dinara za programe i projekte usmerene na unapređivanje prava nacionalnih manjina na teritoriji AP Vojvodine, 12 miliona za programe i projekte očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije i 11 miliona za unapređivanje ostvarivanja prava na službenu upotrebu jezika i pisama.

U aprilu su već objavljeni rezultati konkursa za nabavku interaktivnih tabli s projektorom za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

U okviru akcije „Pametnu tablu u svaku školu!“, koja ima cilj da svaka škola, svako izdvojeno odeljenje škole i svaki dom učenika u Vojvodini dobije po jednu interaktivnu tablu s projektorom, izdvojeno je 70,4 miliona dinara.

„Nakon uspešno realizovane javne nabavke, montaže uveliko traju, uz uvažavanje svih preporuka o merama zaštite. Očekujemo da će do kraja meseca biti postavljene sve 704 table s projektorima. Nadam se da će od septembra, odnosno od početka sledeće školske godine, pametne table biti na raspolaganju đacima i da će ih nastavnici primenjivati u svom radu“, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš.

On je dodao da se za vreme pandemije istakla prednost korišćenja digitalnih tehnolohija.

„Što se tiče konkursa čiji su rezultati sada objavljeni, očekujemo da ćemo do kraja kalendarske godine, u skladu s mogućnostima budžeta, sprovesti potpisivanje ugovora, nabavku i isporučivanje opreme, a da će programi i projekti koje ovim putem podržavamo ‒ biti realizovani”, rekao je Njilaš.

Rezultati konkursa su dostupni na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari