Međunarodni sajam turizma biće održan na Beogradskom sajmu od 28. februara do 2. marta, najavili su juče organizatori. Direktor Sajma Anđelko Trpković izjavio je na konferenciji za novinare da će na toj manifestaciji učestvovati više od 800 domaćih i stranih turističkih organizacija, agencija, hotela, banaka, osiguravajućih društava, sistema za rezervaciju karata.

Međunarodni sajam turizma biće održan na Beogradskom sajmu od 28. februara do 2. marta, najavili su juče organizatori. Direktor Sajma Anđelko Trpković izjavio je na konferenciji za novinare da će na toj manifestaciji učestvovati više od 800 domaćih i stranih turističkih organizacija, agencija, hotela, banaka, osiguravajućih društava, sistema za rezervaciju karata. Kako je rekao, izlagači će se predstaviti na 15.000 kvadratnih metara, a regija partner na sajmu biće hrvatska regija Istra. Direktor Turističke zajednice Istarske županije Tomislav Popović izjavio je da je Istra vodeća hrvatska regija, u kojoj boravi trećina hrvatskih turista, 32 odsto noćenja turista ostvareno je u toj regiji, odnosno 26 odsto ukupnih dolazaka.
Na sajmu u Beogradu predstaviće se pet velikih hotelskih grupacija iz istarskih gradova, a tokom trajanja sajma u Beogradu će biti održano i Veče Istre, na kome će osim turističkih potencijala i aranžmana, biti predstavljeni istarski folklor, vino, masline. Kako je najavljeno, prvi put ove godine organizovano će na sajmu nastupiti Turističke organizacije Austrije i Dalmacije, a kroz ponudu agencija biće predstavljen i Brazil, Indija i Tajland.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari