Više od milion posetilaca Ikee 1

Direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić izjavio je u Danu uživo TV N1 izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem Ikee u Srbiji i naveo da je robnu kuću dosad posetilo milion i dvesta hiljada ljudi.

Lalić kaže da u Ikei imaju poverenje u razvoj srpske ekonomije i da stoga žele dodatno da investiraju, najavivši izgradnju „retail“ parka u naredne dve do dve i po godine, prenosi N1. On procenjuje da će investicija biti vrednosti do 50 miliona evra, a da bi bilo zaposleno između 350 i 400 ljudi.

„Ne bih o tome licitirao, konačna odluka još nije doneta iako sve deluje vrlo obećavajuće. Predstoji nam i put koji se tiče nabavljanja svih neophodnih dozvola“, kaže on.

Lalić podseća da je u inicijalnim planovima predviđena izgradnja druge robne kuće Ikee u Beogradu i tvrdi da od tog plana nisu odustali.

„Nije tajna da gledamo lokaciju, to bi bio potez prema aerodrumu Beograd“, rekao je Lalić. Direktor Ikee je rekao da će pokušati da budu pristupačniji kupcima kad je reč o ceni isporuke robe.

Odgovarajući na pitanje o cenama proizvoda, Lalić ističe da su rađene opsežne analize pre ulaska na tržište Srbije.

„Shvatili smo da su srpski potrošači osetljivi na cene, ali treba biti realan i kad je reč o njihovoj kupovnoj moći. Imamo 9.500 artikala i stoga imamo dubinu i širinu asortimana i nama je cilj da u komparativnim kategorijama imamo najkonkurentniju cenu. Svesni smo da na tome treba da radimo, ali uveli smo i finansiranje na 12 meseci beskamatno, imaćemo i smanjenje cena kroz akcije“, objašnjava Lalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari