Vlada Srbije: Minimalac povećan na 30.022 dinara 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o povećanju minimalne cene rada za 11,1 odsto, pa će minimalna mesečna zarada iznositi 30.022 dinara umesto dosadašnjih 27.022 dinara, saopšteno je posle sednice Vlade.

U saopštenju Vlade se dodaje da je cena radnog sata povećana na 172,54 dinara (neto) što je najznačajnije povećanje do sada i važiče od 1. januara naredne godine.

Vlada je odlučila da nacionalno sportsko priznanje dodeli odbojkašici Maji Ikodinović (rođenoj Ognjenović) za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom 2006. godine u Japanu.

Članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2019. godine dodeljena je novčana nagrada od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a isti iznos pripao je i njihovom treneru Zoranu Terziću.

Po 20.000 evra dodeljeno je i sportistima u disciplini-Košarka 3 na 3 za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj.

Na sednici su usvojene izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

Kako je saopšteno, iznos za osvojenu zlatnu medalju na ovim takmičenjima podignut je na 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za srebrnu na 45.000, a za bronzanu na 35.000 evra.

Članovi vlade doneli su i odluku da status spomenika kulture dobiju zgrada Gimnazije u Čačku, kuća Josifa Šojata u Beogradu i zgrada „Hempro“ na Terazijama u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari