Vlada Srbije: Ne zatvaraju se šalteri Poreske uprave, Upave carina i Uprave za trezor 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vlada Srbije odlučila je danas da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vanrednog stanja.

Vlada je na današnjoj sednici, kako je saopšteno, odlučila i da se do daljnjeg zatvori aerodrom „Nikola Tesla“ za medjunarodni putnički saobraćaj.

Odluka je stupila na snagu u podne i svi avioni koji do tada budu poleteli sa polaznih destinacija, moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom, precizirano je u saopštenju.

Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom.

Istaknuto je da sve mere i odluke Vlade donete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih gradjana Srbije.

Vlada Srbije apelovala je još jednom na sve građane, a posebno na najstarije sugradjane, da u potpunosti poštuju sva uputstva Vlade u cilju očuvanja njihovog zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari