Vlada Srbije usvojila više dokumenata koja će biti potpisana u Kini 1Sednica Vlade Srbije Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević (arhiva)

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju izmedju Srbije, Grada Beograda i kompanije Power Construction Corporation of China o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“.

Memorandumom o razumevanju se iskazuje obostrana namera za nastavak dobre međusobne saradnje, u cilju realizovanja tog prioritetnog infrastrukturnog projekta za Srbiju, saopšteno je posle sednice Vlade.

U cilju dalje saradnje sa kineskim partnerima u oblasti infrastrukture usvojen i Zaključak o usvajanju teksta Protokola o saradnji na projektu projektovanja i izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice – državnog puta Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor).

Vlada je usvojila Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o razvoju izmedju Srbije i kompanije China Road and Bridge Corporation, radi realizacije projekta Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu.

Ta kineska kompanija jedna je od najvećin na svetu u oblasti građevinarstva, sa 60 godina iskustva na međunarodnim projektima i izgradila je više od 20 industrijskih parkova, navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da će industrijski park u Beogradu prostirati na 320 hektara pored Pupinovog mosta u Borči, i u njemu će biti smešteno više od hiljadu visokotehnoloških kompanija, sa potencijalom zapošljavanja oko deset hiljada stručnjaka. Prema planu, projekat bi trebalo da bude realizovan u tri faze, a ukupna vrednost te investicije iznosiće oko 257 miliona evra.

„Realizacija ovog projekta doprineće dolasku novih tehnologija, transferu znanja i otvaranju novih visokotehnoloških radnih mesta“, ističe se u saopštenju.

Radi realizacije izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka, Vlada je danas usvojila još dva dokumenta – Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću između Srbije i strateškog partnera osnovanog od strane China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Kini i Zaključak o usvajanju teksta Poslovnog plana Srpsko-kineskog industrijskog parka izmedju Srbije i CRBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari