Vlada Švajcarske: Obrazovanjem do posla 1Foto:vikipedia

Ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge, prilikom dvodnevne posete Novom Pazaru, najavio je da će vlada njegove zemlje, u ovom i još četiri grada u Srbiji, pomoći realizaciju projekta „Obrazovanjem do posla“.

– Projekat vredi osam miliona evra i realizovaće se u naredne četiri godine. Cilj je da mladima u Novom Pazaru da dodatnu perspektivu u smislu poslova i učenja novih veština, koje će biti bliže onome što kompanije traže. Pokušaćemo da približimo ili izjednačimo ono što su veštine mladih i što ekonomija zahteva – naglasio je ambasador Ge i dodao da će projekat biti realizovan u saradnji sa Školom za dizajn tekstila i kože, kompanijom „Maxers“ i Kancelarijom za mlade u ovom gradu.

Vlada Švajcarske će u Novom Pazaru, zajedno sa Nemačkom razvojnom bankom KFW, učestvovati u finansiranju projekata u oblasti energetike. Švajcarski diplomata je rekao da će njegova zemlja učestvovati sa sedam miliona švajcarskih franaka u finansiranju projekata u novom programu, koji će obuhvatiti 99 opština u Srbiji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari