Vlahović: Bez politike na Biznis forumu 1Foto: FoNet

„Ne očekujem da će političke teme biti dominantne, jer je Kopaonik biznis forum pre svega skup na kome se argumentovano raspravlja o radu Vlade i Narodne banke Srbije, o njihovim grešakama, a želimo i da ih ohrabrimo da nastave sa strukturnim reformama i realizacijom monetarne politike“, istakao je Vlahović.

Kao novinu na biznis forumu Vlahović je najavio predstavljanje izveštaja o tranziciji Evropske banke za obnovu i razvoj, uz očekivanje da će to ubuduće biti stalna praksa na Biznis forumu.

Trodnevni Kopaonik biznis forum počinje sledeće nedelje, a prema rečima Vlahovića, okupiće više od 1.000 učesnika i više od 130 panelista iz zemlje i inostranstva iz različitih oblasti.

Vlahović očekuje da „KBF bude sajam ideja, da definiše koje su to ključne greške iz prošlosti i na koji način Srbija može izaći iz zamki tranzicije, odnosno kako da tranzicija u narednom periodu bude brza i efikasna“.

Nakon trodnevnog rada imaćemo završni dokument „Kopaonik konsenzus“ i uputićemo ga Vladi i NBS koje su do sada, a naročito u protekle dve godine, vrlo pažljivo sublimirali zaključke Biznis foruma u tekuću ekonomsku politiku, zaključio je Vlahović.