Vojne penzije na Vrhovnom sudu 1Foto: Vrhovni kasacioni sud

Udruženje vojnih penzionera uputilo je žalbu Vrhovnom kasacionom sudu, jer Skupština Srbije ni posle skoro godinu dana nije uzela u razmatranje inicijativu za ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija, koji je na snazi od novembra 2014. godine, piše Politika.

Predsednik Udruženja Ljubomir Draganjac rekao je da je incijativu, koju je potpisalo 33.898 građana, sud uvažio i naložio predsedniku Skupštine da predlog zakona uvrsti u dnevni red za prvu narednu sednicu.

Draganjac je objasnio da je, po poslovniku, predsednik parlamenta bio dužan da predloge odmah po prijemu dostavi poslanicima, odborima i Vladi, ali to nije učinjeno od novembra prošle godine do danas.

Ovakvo ignorisanje predloga i kršenje Ustava ne isključuje ni mogućnost organizovanja javnih protesta penzionera, koji gube strpljenje, piše Politika.

List podseća da su, osim vojnih penzionera, predlog za ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija većih od 25.000 dinara uputili u više navrata i predstavnici udruženja sindikata panzionera Srbije, ali ni oni nisu dobili bilo kakav odgovor. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari