Vučić: Domaće kompanije nemaju projekte 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da su optužbe da država daje veće
subvencije stranim investitorima nego domaćim kompanijama za otvaranje novih radnih mesta „toliko besmislene da nema reči“.

Vučić je, tokom posete čačanskoj fabrici čipsa Chips Way, objasnio da je manje subvencija domaćim kompanijama zbog nedostatka projekata i „nedovoljnno razvijenog tržišta“.

„Imamo novac, dajte nam projekte, da vidimo da ste ozbiljni“, poručio je on, ukazujući da je u prethodnih nekoliko godina najviše raskinutih ugovora o subvencijama bilo sa domaćim proizvođačima.

Vučić je istakao da je primer da domaći proizvođači nisu diskriminisani i čačanska fabrika, kojoj je za 100 novih radnih mesta data subvencija od 5.900 evra po zaposlenom, duplo više nego Leoniju, za 2.050-2.100 novozaposlenih.

Nama su važna preduzeća sa 200-300 radnika, rekao je on i dodao da takve domaće firme uvek mogu da računaju na državu Srbiju ako žele da dalje uvećavaju proizvodnju.

Fabrika Chips way će 1. maja otvoriti novi pogon, gde će odmah biti zaposleno 45 radnika, dok će ostalih 55 za koje su dobijene subvencije posao dobiti u naredne dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari