Vučić i Belozjorov o novim investicijama 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom i istakao da se u realizaciji budućih projekata posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati, saopštila je Press služba predsednika Srbije. Ruske železnice su u 2018. godini prevezle 1,152 milijarde putnika, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomlikovanijih infrastrukturnih projekata – železničkog prstena oko Moskve, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari