Potrebno nam je stotina godina promene našeg mentaliteta da bismo se približili nordijskim zemljama, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, učestvujući na Konferencija „Nordijski inovativni biznis u Srbiji“.

Konstatujući da „i mi Srbi možemo da postignemo rezultat“, on je dodao:

„Uspeli smo da stabilizujemo javne finansije što predstavlja osnovni uslov za napredak. Danas je Srbija zemlja koja nu ovom trenutku nema deficit u javnom budžetu, četvorostruko manji od očekivanog“.

Vučić je rekao da je zahvalan na ocenama „da napredujemo na evropskom putu“, ali „zna da to njie ni malo polularna tema u Srbiji“.

„Izgubili smo radne navike, naši ljudi da rade u inostranstvu još od gastarbajterskog perioda ali nisu navikli da budu preduzetnici“, konstatovao je Vučić.

Moraćemo, kako je rekao, da radimo više, ako želimo da zarađujemo više, i dodao da „neće da se ulaguje narodu pričama o skraćivanju radnog vremena i radnih dana“.

On je rekao da je trgovinska razmena sa nordijskim zemljama u stalnom porastu, u dvocifrenom procentu.

„Očekujemo da se ta trgovinska razmena, koja je srazmerno mala, dolaskom novih investitora…zahvalan sam nordijskim kompanijama koje ulažu“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari