Vučić na otvaranju fabrike u Kuli: Srbija postaje zemlja pobednika 1Foto: SNS Srbija/ Tviter

Italijanska tekstilna kompanija Kalcedonija otvorila je danas u Kuli treći pogon u Srbiji, a već posluje u Somboru i Subotici, javio je RTS.

Fabrika u Kuli se prostire na 2.000 hektara i zapošljava 150 ljudi, a planirano je da uposli još toliko radnika, javio je dopisnik RTS, koji napominje da će ta kompanija veoma bitna za taj grad, jer su zaposleni u njoj uglavnom žene.

Otvaranju fabrike prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će u Kuli, u februaru biti postavljen i kamen temeljac za fabriku nemačkog investitora „Vicerman“.

„Vicermanova“ fabrika u Kuli uposliće još 300 ljudi, a investicija je vredna 20 miliona evra, naveo je Vučić.

„Srbija više nije zemlja gubitnika i postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu“, rekao je Vučić i dodao da je vreme i da građani ovog kraja Srbije dobiju poštovanje države kakvo su zaslužili.

Vučić je ukazao da se tokom vikenda obeležava veliki praznik – 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji – što je najvažniji predstojeći nacionalni događaj.

„Hoću da ga u zdravlju i veselju provedete, ali i da razmišljate o narednih 100 godina u kojima morate da budete bogatiji, u kojima morate da živite u miru i vaša deca da imaju sigurniju budućnost“, rekao je Vučić građanima.

Ocenio je „malu pobedu“ to što Kosovo nije primljeno u Interpol i izrazio nadu da će u budućnosti biti i brojnijih i većih pobeda.

„Te pobede su da naša deca rade, da imaju sigurnu budućnost. Da naši ljudi svuda gde žive budu sigurni i bezbedni. Gradićemo i najbliže odnose i sa Republikom Srpskom, poštujući integritet BiH i brinućemo o našem narodu neugrožavajući nikog drugog“, istakao je Vučić, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari