Vučić napokon dolazi u kragujevačku fabriku? 1

Fijat-Krajsler automobili Srbija (FCA), prema današnjoj najavi, u četvrtak, 25. maja, u fabričkom krugu organizuje svečanost povodom početka proizvodnje redizajniranog modela „fijat 500L“.

A kako naš list nezvanično saznaje, pored ostalih gostiju i zvanica, očekuje se i premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će kao državni zvaničnik prvi put posetiti tu kompaniju.

– Nakon pet godina slavimo uspeh modela „fijat 500L“ predstavljanjem nove investicije koja će biti prekretnica u razvoju i garancija budućih uspeha kompanije FCA Srbija – navodi se u današnjem saopštenju te kompanije.

U Samostalnom sindikatu kragujevačke fabrike kažu da „jedva čekaju četvrtak, da od Fijatovih rukovodilaca saznaju kakvi su planovi kompanije za fabriku i njene radnike“. Oni bi imali šta da pitaju i premijera Vučića, ukoliko zaista dođe u posetu, a pre svega ih, kao i širu javnost, interesuje šta je bilo sa njegovim prošlogodišnjim obećanjem da će u Kragujevcu do sredine 2017. godine da bude izgrađena fabrika inostranog investitora za proizvodnju auto-delova, koja je trebalo da zaposli do 1.500 radnike koji su lane otpušteni iz Fijatove i fabrika njenih ovdašnjih dobavljača (Manjeti mareli, Sidžit, PMC…).

 Vučić bi mogao da kaže i kad će Vlada Srbije da ispuni ugovornu obavezu prema Fijatu koja se odnosi na izgradnju auto-puta od Kragujevca do Koridora 10. Taj putni pravac je trebalo da bude završen do početka serijske proizvodnje prvog modela, još u julu 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari