Vučić: Nova politika Vlade biće politika ulaganja 1Foto: Vlada Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Jagodini, gde je položen kamen temeljac za novi pogon italijanske kompanije „Aunde“, da će u toj fabrici odmah biti zaposleno 240 ljudi, a potom još 370.

Prema ugovoru koji smo potpisali biće zaposleno najmanje 610 ljudi, a mi se nadamo da to biti 650, rekao je Vučić koji je poručio da je Srbija ispunila svoje obaveze prema toj kompaniji i isplatila 1,2 miliona evra.

Danas smo potpisali ugovor od 1,01 miliona evra i da znate ne bismo ih privukli da taj novac nismo dali, otišli bi negde drugde, rekao je Vučić i najavio da će nova politika Vlade Srbije biti politika rasta, podsticanja ulaganja i razvoja.

Vučić je naglasio da su u protekle dve godine postavljeni temelji moderne srpske ekonomije, ukazujući da je merama štednje deficit spušten ispod dva odsto, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

On je u skladu sa tim ukazao da ni kompanije „Aundi“ u Jagodini ne bi bilo da Vlada Srbije nije dala podsticaje i da nisu napravljene uštede.

Ministarstvo privrede i kompanija „Aunde“, koja je proizvođač automobilskih komponenti, potpisali su danas ugovor o izgradnji još jedne fabrike u Jagodini, u kojoj će biti zaposleno 400 radnika.

Pored Vučića, ceremoniji u Jagodini prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković.

Prvi pogon kompanije „Aunde“ u Jagodini, koji je počeo sa radom 2014. godine, trenutno zapošljava 253 radnika.

U postojećem pogonu šiju se navlake za sedišta za „fijat 500L“, a planira se proizvodnja za kompanije „Iveko“ i „Mercedes“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari