Vučić: Nova radna mesta za Nišlije 1Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se danas u Nišu otvara autrsijska fabrika Cumtobel, koja donosi nova radna mesto i stvara bolji život i budućnost za ljude u Nišu.

Komanija Cumtobel će u Nišu proizvoditi sijalice i komponente, u izgradnju fabrike uloženo je oko 30 miliona evra, zapošljava trenutno 260 radnika, a planirano je da radi 1.100 radnika.

Malo ko je verovao da zemlju možemo da izvučemo iz krize. Vi ste imali poverenje u državu, verovali rukovodstvu i interese države stavili ispred ličnih interesa, rekao je Vučić na otvaranju fabrike.

Prema njegovim rečima, 55 odsto od ukupnih stranih investicija u region završi u Srbiji, a država će se boriti da to bude i više.

Morali smo da donosimo teške odluke, vladati ne znači ispunjavati nečije želje. Morali smo da povlačimo teške poteze da dođemo do situacije u kojoj skoro svaki dan možemo da se pohvalimo otvaranjem fabrika, rekao je Vučić.

Pre dve i po godine počeli smo priču sa Cumtobelom i evo sada smo uspeli, oni će imati promet od 120 miliona evra. To ima veliki značaj ne samo za Niš i jug Srbije, već celu zemlju, rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da je dinar stabilan, da tri godine postoji sufcit u budžetu, a da se javni dug smanjuje sa 79 odsto do 47-48 odsto BDP, koliko očekuje da će iznositi 1. januara 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari