Vučić: Turski "Jurotaj" će zaposliti 2.500 radnika 1Foto: Aleksandar Vučić/ Tviter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Ardanima, kod Kraljeva, radove na izgradnji fabrike tekstila „Jurotaj“, zajedno sa predsednikom Upravnog odbora „Taj grupe“ Mesutom Toprakom i ministrom trgovine Rasimom Ljajićem. 

Planirano je da radovi budu završeni do aprila naredne godine, a investicija je vredna oko 35 miliona evra. Do 2023. godine u fabrici bi trebalo da bude zaposleno 2.500 radnika.

Obilasku gradilišta prisustvovali su i ambasador Turske Tanžu Bilgič i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Srećan sam zbog Kraljeva, jer je bivša vlast u proteklih nekoliko decenija sve upropastila – Magnohrom, Jasen, Kablar, Fabriku vagona, mogao bih tri noći da nabrajam, rekao je Vučić i naglasio da je 20.000 ljudi ostalo bez posla.

Vučić je rekao da se očekuje da fabrika počne da radi na proleće, ili početkom leta naredne godine, a najavio je i mogući dolazak predsednika Turske Redžepa Erdogana na otvaranje.

Na pitanje o izjavi mitropolita Amfilohija, Vučić je rekao da je njegovo da se bori za fabrike, ljude i budućnost, a da ne može da ulazi u poslove crkve i crkvenih lica.

Ne mogu da ulazim u tu oblast. Imao bih mnogo da pitam, ali je bolje da ćutim. Borićemo se za interes našeg narod i za Kosovo i Metohiju, naglasio je Vučić.

Upitan o komentaru predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da Srbija podseća na „prokletu avliju“, Vučić je kazao da nije siguran da je Jeremić čitao to Andrićevo delo.

Da jeste, siguran sam da bi se setio vremena sopstvene vlasti, rekao je Vučić, koji je naveo podatke o povećanju minimalne cene rada i penzija. Pre 2009. godine minimalac je iznosio 159 i za četiri godine povećan je za tri evra, a od 1. januara iznosiće 230 evra, što je povećanje od 41,3 odsto. Neko će reći da može bolje i brže, ali kako nam je zemlja bila uništena, mislim da je to više nego dobar oporavak, istakao je Vučić.

On je još jednom najavio da će penzionerima sa najmanjim primanjima biti dodatno uvećana primanja, a da bi minilanac sledeće godine mogao dostići i 250 evra. Je li to projkela avlija? Da li je prokleta avlija kada gradimo autoput do Čačka, koji će do kraja godine biti završen, je li prokleta avlija kada zatvorite Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, ili kad ih otvorite, upitao je Vučić.

On je podsetio da se sada i sportistima isplaćuje novac na vreme, a sledeće su na redu odbojkašice, koje će za osvajanje titule prvaka sveta dobiti po 30.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari