Vučić pozvao francuske kompanije da dođu u Srbiju 1

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Parizu Biznis konferenciji o Srbiji, na kojoj učestvuje oko 80 francuskih kompanija, koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiji.

 On je, kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za odnose sa medijima, pozvao francuske kompanije da u što većem broju dođu u Srbiju i dodao da trgovinska razmena može biti veća, kao i da Srbija očekuje rast od tri odsto ove godine.

„Mere fiskalne konsolidacije dale su rezultate, te Srbija nema ni deficit u budžetu, ni problem sa javnim finansijama“, istakao je premijer Vučić.

Tokom konferencije srpski premijer je izjavio da Srbiji najveći problem nisu modeli finasiranja velikih infrastrukturnih projekata, već su to pre neki tehnički problemi.

„Mnogi francuski investitori žele da ulažu u Srbiju, među kojima su i dve kompanije zainteresovane za ulaganje u naš aerodorom. Popravili smo svoju poziciju na Doing business listi, a naš cilj je da sledeće godine budemo među prvih 35 na pomenutoj listi. Srbija, kao stabilna zemlja koja nema problem sa javnim dugom i deficitom, može da ponudi investitorima bolje uslove od zemalja u okruženju, kao i subvencije. Posebnu pažnju bi trebalo posvetiti ulaganjima u IT sektor i poljoprivredu. Srbija ima široko tržište, od regionalnog preko evropskog do ruskog i evroazijskog tržišta“, izjavio je Vučić, dodajući da Srbija mora da sprovede još niz teških reformi i dodatno razvije preduzetnički duh, koji je u prethodnim decenijama zapostavljen.

Predstavnicima francuskih kompanija obratio se i ministar ekonomije Goran Knežević, koji je govorio o stanju srpske privrede i poslovnoj klimi. Konferenciji prisustvuju i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari