Vučić: Sledeće godine kompletno završen Koridor 10 1Fonet-Slobodan Miljević

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sledeće godine biti završen kompletan Koridor 10, pri čemu će država uraditi sve da se završe deonice ovog autoputa prema Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.

Vučić je prilikom obilaska radova na izgradnji deonice Caričina Dolina–Vladičin Han na južnom kraku Koridora 10 istakao da je jedino problematična deonica Levosoje–Srpska kuća, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije. On je najavio da će 31. oktobra ili 1. novembra otvoriti i deonicu na putu Ljig–Preljina na Koridoru 11.

„Na Koridoru 11 biće završena deonica Lajkovac–Ljig, potom Obrenovac–Ub, dok se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za finansiranje radova na deonici Obrenovac–Surčin“, rekao je Vučić.

Na izuzetan način je obavljen posao na najtežem delu terena na Koridoru 10, rekao je Vučić i napomenuo da je reč o deonici Caričina Dolina– Vladičin Han. Reč je o deonici od 6,7 kilometara,1.800 metara tunela „Manojlo“ i 12 planiranih tunela, za šta je izdvojeno 81 milion evra.

Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je da su radovi na Koridoru 10, na koji se čekalo 30 godina, u završnoj fazi, a da se uveliko radi i na Koridoru 11, što je važno za ceo region.

Mihajlović je, prilikom obilaska radova na izgradnji deonice Koridora 10 Caričina Dolina-Vladičin Han sa Vučićem, istakla da su infrastrukturni projekti važni za zapošljavanje ljudi i veći privredni rast. Vrednost aktuelnih infrastrukturnih projekata u oblasti transporta je, rekla je Mihajlović, četiri milijarde evra, a oko četiri milijarde evra iznosi i vrednost potencijalnih projekata. Mihajlovićeva je izrazila nadu da će u Rigi biti potpisan ugovor o finansiranju deonice Surčin-Obrenovac, saopštilo je Ministarstvo građevinarstvo, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari