Vučićeva kapitalna retorička izjava ili stvarno ulaganje 1foto: TW/ predsednik

Pragmatičan je bio predsednik Srbije kada je građanima najsiromašnijeg dela Srbije na početku svoje kampanje obećao veća ekonomska ulaganja.

– Vranju je neophodna još jedna velika investicija, kako bismo uz oporavak Jumka i Simpa, kao i funkcionisanje Geoksa obezbedili trajnu ekonomsku stabilnost za mlade u ovom gradu – rekao je Vučić. On je najavio i da turski Teklas u Vladičinom Hanu planira upošljavanje još 500 radnika. Bez komentara je ostala primedba da „turski poslodavac ne poštuje sve uslove za rad u pojedinim delovima fabrike gde postoji opasnost po disajne organe zaposlenih“.

U najavljenu gasifikaciju u naredne tri godine, za 13 opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga biće uloženo više od 140 miliona evra, što je po rečima predsednika „kapitalno važna stvar uz završetak Koridora 10 za dolazak stranih investitora“.

Kada budu završeni stanovi za pripadnike bezbedonosnih struktura u Vranju, cena po kvadratu, kako je rekao Vučić, biće najniža i iznosiće 400 evra uz otplatu na 30 godina.

Za izgradnju ekološkog prstena oko Vlasinskog jezera država će izdvojiti 16 miliona evra, a za završetak zgrade pozorišta u Vranju tri miliona evra. Vučić je najavio i izgradnju novog, kako je rekao, pokrivenog stadiona u Vranju, uprkos činjenici da već postoje dva ovakva objekta.

Veliki spisak obećanja mimoišao je bilo kakve konkretne odgovore na finansijski minus u kome se nalaze Jumko i Simpo, kao i kolaps u javnom sektoru, te skromnu participaciju malih i srednjih preduzeća u ukupnom ekonomskom ambijentu ovog dela Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari