Vujović: Dodatna sredstva za subvencionisanje električnih i hibridnih vozila 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Ministarstvo zastite zivotne sredine/MO

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je danas da je omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila jer su obezbđena dodatna sredstva.

„Vlada Srbije je prepoznala veliko interesovanje građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i na zahtev resornog ministarstva, obezbedila je dodatna sredstva“, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Dodala je da građani ili kompanije koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, mogu da konkurišu predajom neophodne dokumentacije.

Vujović je ocenila da je borba protiv aerozagađenja jedan od strateških ciljeva ministarstva koje vodi.

„Budući da je subvencionisanje ekovozila očigledno dalo dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu“, rekla je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida. Prijem zahteva nedavno je prekinut, jer je iskorišćen prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno oko 370 vozila.

Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu. Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari