Vulin: Nastavljamo ulaganje u namensku industriju 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

Vlada Srbije će nastaviti sa politikom prethodnog premijera Aleksandra Vučića i nastaviti da ulaže u namensku industriju, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom posete Prvoj petoletki – namenska, navodeći da su tom preduzeću namenjena tri i po miliona evra.

Nadamo da će oni uspeti do kraja godine da potroše taj novac kupujući nove mašine i pripremajući se za vreme koje dolazi, rekao je Vulin, navodeći da je ovo preduzeće pravilnim uloganjem i domaćinskim poslovanjem od propalog postalo jedno od najboljih, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema rečima Vulina, vreme koje dolazi će tražiti nove tehnologije i sofisticiranije proizvode koji moraju da se nose sa najrazvijenijim zemljama.

Vulin je naglasio da je namenskoj industriji potreban visokoobrazovani inženjerski kadar, navodeći da nemamo prilagođen sistem školstva koji ga stvara, u kome oni mogu da se sačuvaju i da se nagrade radom u odbrambenoj industriji.

To je ono na čemu ministarstva odbrane i finansija moraju da rade – ne samo da nađemo inženjera, nego i da ga adekvatno platimo da bi ostao da radi u namenskoj industriji, naglasio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari