Vulin: Ulaganje u Vojsku je ulaganje u životni standard 1Foto: MOD

Svako ulaganje u Vojsku je ulaganje u životni standard građana, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u obilasku Pogona za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove “Beograd” u Šapcu.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane hoće da razvija sve segmente, ne samo Ministarstva, već naravno i Vojske Srbije.

– Vojska Srbije kao svoj najznačajniji deo svakako ima svoje tri misije, od zaštite suvereniteta zemlje, preko učešća u mirovnim operacijama pa do pomoći civilnim vlastima u slučaju humanitarnih katastrofa i elementarnih nepogoda. Ministarstvo odbrane takođe ima i misiju da razvija privredu i da razvija privrednu aktivnost u svakom segmentu svog života. Mi proizvodimo nameštaj, proizvodimo stolariju, bavimo se građevinskom izgradnjom i smatramo da je i to dokaz da budžetski novac koji imamo može da se koristi i da se stvori novi novac, rekao je ministar Vulin.

On je poručio da će Ministarstvo odbrane koristiti ono što je dobilo od države da razvije privrednu aktivnost, da zaposli nove ljude, da još jednom pokaže da je svako ulaganje u Vojsku, ulaganje u životni standard svakog od nas i da to što imamo treba da koristimo i razvijamo, navodi se u saopštenju.

– Ministarstvo odbrane se neće odreći nijednog svog dela. Kao što više ne uništavamo naoružanje, tako nećemo uništavati ni privredne subjekte koji su u našem sastavu, već ćemo ih razvijati u korist čitavog društva, zaključio je ministar odbrane.
 

Upravnik Pogona za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Radenko Suzić zahvalio je ministru Vulinu što je danas obišao Pogon i uvideo mogućnosti i kapacitete koje mogu ponuditi Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
– Mi ćemo ubuduće nastojati da pojačamo broj proizvoda koji treba da uradimo i da još kvalitetnije i bolje radimo, poručio je Suzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari