Za otkaz letovanja od avgusta vraća se 95 odsto uplate 1Foto: FreeImages

Svi koji avionom idu na letovanje u Tursku do 31. jula, neće moći da dobiju novac ukoliko žele da odustanu, jer su ti avioni Er Srbije već plaćeni.

Međutim, posle 31. jula svako od turista koji zbog vanrednog stanja želi da odustane od rezervacije i ne ode u Tursku, moći će da dobije 95 odsto svog novca nazad – kaže za Danas Milan Lainović, potpredsednik UO Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA). Novac koji putnici neće moći da dobiju nazad, tih pet odsto, odnosi se na administrativne troškove.

Upravo je to ministar turizma u tehničkoj vladi, Rasim LJajić, pre dva dana i najavio rekavši da će svi moći da dobiju nazad. Pometnja oko toga da li treba da se ide u Tursku ili ne, i da li putnici mogu da vrate novac ukoliko otkažu, počela je savetom premijera Aleksandra Vučića koji je dan nakon državnog udara u Turskoj preporučio građanima Srbije da odustanu od letovanja u toj zemlji.
Međutim, u agencijama su svih ovih dana tvrdili da velikih otkaza nema, da turisti odlaze u letovališta koja su i do 1.000 kilometara udaljena od Ankare i Istanbula.

U međuvremenu, u Turskoj je uvedeno vanredno stanje, ali je Ministarstvo turizma te zemlje reklo da „mere bezbednosti koje će se primeniti neće ni na koji način uticati na turiste koji budu posećivali Republiku Tursku niti na svakodnevnicu turskih državljana, a takođe neće predstavljati prepreku ni za normalno funkcionisanje vazdušnog saobraćaja i međunarodna kretanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari