Singapurska kompanija Aman rizorts preuzela je upravljanje nad hotelima Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža na crnogorskoj obali Jadrana. Ugovor o dugoročnom zakupu potpisali su danas u Podgorici predstavnici vlade, Budvanske rivijere i Aman rizortsa. Aman rizorts se obavezao da u rekonstrukciju hotela uloži najmanje 40 miliona evra i da u periodu rekonstrukcije plati godišnji zakup od 1,96 miliona evra.

Singapurska kompanija Aman rizorts preuzela je upravljanje nad hotelima Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža na crnogorskoj obali Jadrana. Ugovor o dugoročnom zakupu potpisali su danas u Podgorici predstavnici vlade, Budvanske rivijere i Aman rizortsa. Aman rizorts se obavezao da u rekonstrukciju hotela uloži najmanje 40 miliona evra i da u periodu rekonstrukcije plati godišnji zakup od 1,96 miliona evra. Cena zakupa u prvoj godini poslovanja hotela biće 2,1 milion evra. Iznos će potom biti veći, jer je ugovorom predviđeno da singapurska kompanija uplaćuje 10 odsto ukupnog prihoda pod uslovom da taj deo premašuje 2,1 milion evra. Ugovorom je predviđeno da tri hotela počnu da rade 2008. godine. Sveti Stefan i Miločer će biti rekonstruisani, dok će bivša kraljevska rezidencija, Kraljičina plaža, biti srušena i na njenom mestu izgrađen novi hotelski kompleks. Singapurska kompanija se takođe obavezala da preuzme svih 220 zaposlenih u ta tri hotela.
Crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić je posle potpisivanja ugovora kazao da „počinje novo poglavlje u istoriji crnogorskog turizma“. Nenezić je rekao i da je Crna Gora ovim poslom obezbedila prisustvo „najprestižnijeg svetskog brenda… za dalji razvoj turizma i za stvaranje visokokvalitetne turističke destinacije“.
Predsednik Upravnog odbora kompanije Aman rizorts Adrian Zeka je kazao da će ta kompanija hotelu-ostrvu Sveti Stefan „vratiti stari sjaj i vodeću poziciju koju je nekada imao u turizmu Mediterana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari