Zaev za region bez barijera 1Foto Privredne komore Srbije

Makedonski premijer Zoran Zaev, naglasio je će da lično uložiti dodatne napore da se obezbedi slobodna trgovina u regionu Zapadnog Balkana i ukinu protekcionističke mere kao što su prištinske takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Zaev se danas  u Skoplju,  sastao sa Markom Čadežom, predsednikom predsednikom Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma.

„Svi smo se uverili  da je to štetno  za ceo region“, ocenio  je Zaev na sastanku, održanom  u Vladi Makedonije,navodi se u saopstenju PKS-a.

Čadež je izrazio  uverenje da  će svest o ogromnim posledicama za privredu ne samo Srbije već i celog Zapadnog Balkana i spremnost  političkih lidera da se lično angažuju uticati na  privremene institucije u Prištini  da povuku nerazumnu  odluku, sprečiti  još veće gubitke koje trpe privrednici i  dovesti  do normalizacije trgovine i privrednih tokova u regionu.

Sastanku, na kome je Zaev pružio punu podršku aktivnostima Komorskog investicionog foruma za uklanjanje  trgovinskih barijera,  jačanje privredne saradnje u regionu i izgradnju  zajedničkog regionalnog ekonomskog prostora, prisustvovali su i Kočo Anđušev,  vicepremijer  zadužen za privredu, Dragan Tevdovski i  Krešnik Bektaši, makedonski ministri  finansija i  ekonomije, Safet Grdžaliju  generalni sekratr KIF-a i Branko Azeski, predsednik Privredne komore  Makedonije.

Povodom obeležavanja 97 godina postojanja i rada Privredne komore Makedonije, Marku Čadežu, predsedniku PKS i predsedniku Upravnog odbora KIF ZB 6, uručeno je priznanje makedonske komore za doprinos unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu i lično zalaganje na uspostavLjanju i uspešnom funkcionisanju  Komorskog investicionog foruma. Priznanje za regionalnu saradnju dobio je i Andrej Jovanović, generalni direktor kompanije „Moji brendovi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari