Zaposleni u kragujevačkom Fijat Krajsleru danas se vraćaju u fabričke pogone 1Foto: Beta/AP/ Antonio Calanni

Umesto 30. septembra, kako je ranije bilo predviđeno, proizvodnja sve tri verzije modela „500L“, u kragujevačkom Fijat Krajsleru ponovo će, nakon poslednjeg zastoja, uzrokovanog padom plasmana „šumadijskog fiće“ na inostranim tržištima, da bude pokrenuta sutra (utorak).

Očekuje se da će u ovom mesecu da bude najviše do sedam radnih dana: tri u ovoj i tri do četiri (dana) naredne sedmice, tokom kojih će biti proizvedeno još maksimalno oko 2.800 novih vozila.

Da li će proizvodnja u kragujevačkoj fabrici da bude organizovana i u novembru, za sada se ne zna.

Ukoliko, u međuvremenu, bude novih porudžbina, onda hoće, a ako ih ne bude, što je izglednije, onda će ovogodišnja proizvodnja modela „Fijat 500L“ da bude okončana sredinom ovog meseca.

Prema nešto slobodnijoj proceni, u kragujevačkom Fijat Krajsleru ove godine će iz pogona da izađe ukupno nešto manje od 20.000 gotovih automobila, što je dvostruko manje no lane i ubedljivo najmanje od jula 2012., kad je u Kragujevcu startovala proizvodnja u to vreme najnovijeg Fijatovog modela.

Rekordna proizvodnja u kragujevačkoj fabrici zabeležena je 2013., kad je iz pogona izašlo i  kupcima na evropskim i severnoameričkim tržištima prodato više od 113.000 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari