Zastava oružje na sajmu u Las Vegasu 1Foto: Zastava oružje

Nakon jednogodišnje pauze, Zastava oružje se sa svojim lovačko-sportskim programom vratila na američko tržište, i to nastupom na upravo otvorenom Sajmu naoružanja u Las Vegasu.

Novina je i da kragujevačka fabrika, na najvećoj svetskoj oružarskoj smotri, po prvi put u svojoj 166 godina dugoj istoriji nastupa pod svojim imenom – „Zastava Arms“. U Čikagu je, naime, sredinom prošle godine osnovana kompanija Zastava Arms USA koja je, prema ugovoru sa kragujevačkom Zastavom, postala ekskluzivni partner i prodavac Zastavinog lovačko-sportskog i oružja za ličnu odbranu u Americi.

Zastava Arms USA će kupcima u SAD u 2019. najpre ponuditi najmanje 9.000 poluatomatskih pušaka „kalašnjikov“, kalibra 7,62 i 5,56, koje se u Americi prodaju kao lovački karabini. Vrednost ugovorene isporuke PAP-ovki je oko četiri miliona dolara. Ukoliko bude većeg interesovanja kupaca, a u Zastavi smatraju da je to gotovo izvesno, moguća je i dodatna isporuka tih pušaka. Pored toga, Zastava će kupcima u Americi ponovo da ponudi i standardne lovačke karabine, zatim malokalibarske puške najnovije generacije, kao i pištolje M 57, M 70A i CZ 999.

Predstavnici novog partnera kragujevačke fabrike, kompanije Zastava Arms USA, saopštili su na jučerašnjem otvaranju sajma u Las Vegasu da će „američko tržište konačno da dobije zaokruženu ponudu srpskog oružja“. Posebna pažnja će se posvetiti i servisu i prodaji delova za Zastavino naoružanje, što je novost na ovom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari