Pregovori između Agencije za privatizaciju i prvoplasiranog konzorcijuma kiparske Tamoza trejding i singapurskog Daksin petroleuma, oko uslova prodaje Jugoslovenskog rečnog brodarstva, prekinuti su nakon što je drugoplasirana kompanija, malteški Palmali, uložila prigovor. Kako Danas saznaje, Maltežani tvrde da je Tamoza, koja je nosilac konzorcijuma, predala falsifikovanu dokumentaciju koja dokazuje da se bave prevozom robe, što je bio uslov na tenderu, a reč je, navodno, o firmi koja se bavi isključivo skladištenjem.

Pregovori između Agencije za privatizaciju i prvoplasiranog konzorcijuma kiparske Tamoza trejding i singapurskog Daksin petroleuma, oko uslova prodaje Jugoslovenskog rečnog brodarstva, prekinuti su nakon što je drugoplasirana kompanija, malteški Palmali, uložila prigovor. Kako Danas saznaje, Maltežani tvrde da je Tamoza, koja je nosilac konzorcijuma, predala falsifikovanu dokumentaciju koja dokazuje da se bave prevozom robe, što je bio uslov na tenderu, a reč je, navodno, o firmi koja se bavi isključivo skladištenjem. U Agenciji za privatizaciju kažu da su se pojavile tvrdnje i da drugoplasirana firma nema prevoz u svojoj registrovanoj delatnosti. „Prema informacijama kojima raspolažemo, obe kompanije koje su se pojavile na tenderu za prodaju JRB su ozbiljne i respektabilne firme, ali je prigovor, koji je podnet početkom ovog meseca, ipak, prosleđen Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja. To je drugostepeni organ koji će odlučiti o osnovanosti pritužbi, i dok to ne bude rešeno, pregovori sa Tamozom biće u prekidu, kako ne bi tekli rokovi utvrđeni tenderskim pravilima“, kažu u Agenciji za privatizaciju.
Da podsetimo, Tender za privatizaciju Jugoslovenskog rečnog brodarstva bio je raspisan početkom jeseni, 6. novembra bile su otvorene finansijske ponude i utvrđena rang lista na kojoj je konzorcijum kiparske i singapurske kompanije proglašen za prvorangiranog sa ponudom vrednom 32,25 miliona evra i investicionim programom od deset miliona evra. Na drugom mestu bila je malteška grupa koja je nastupila takođe u konzorcijumu, kao Palmali šiping i Palmali holding, trećeplasirani je bio kiparski Ist point Zorana Drakulića dok je na četvrtom mestu prumunski Transport trejd servises.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari