Kružni tok na ulazu u grad iz pravca Požege, na raskrsnici ulica Omladinske i Nikole Pašića, trebalo bi da omogući funkcionalniji saobraćaj i da smanji gužve u gradu, a gradski zvaničnici su istakli da on neće biti jedini kružni tok u Užicu.

Najveći deo radova je završen, a ostalo je da se urede mesta za parkiranje u blizini zdanja Republičkog fonda za penzijsko osiguranje i Vatrogasnog doma i da se asfaltira kolovoz preko mosta na reci Đetinji, kod javne garaže, koji se spaja sa magistralom prema Zlatiboru.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da će vrednost ukupnih radova premašiti iznos od 50 milioina dinara, te da je novac obezbedilo JP „Putevi Srbije“.

Zahvalivši se građanima na strpljenu, zbog saobraćajnog haosa prethodnih nekoliko meseci tokom gradnje kružnog toka, Petković je ocenio da su „Užičani, ipak, bili svesni značaja te investicije kojom počinje da se rešavaju veliki problemi u gradskom saobraćaju“ i najavio izgrdanju još nekoliko kružnih tokova.

– Naše stručne službe, zajedno sa stručnjacima iz „Puteva Srbije“ i Instituta za puteve, počinju da rade studiju kružnih tokova u Užicu, rekao je gradonačelnik Petković i zahvalio se nadležnim ministarstvima, Vladi Srbije i „Putevima Srbije“ koji su „doprineli da se u putnu infrastrukturu grada investira 1,5 miliona evra“.

– Bez pomoći „Puteva Srbije“, nadležnog ministarstva i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović ne bismo imali taj značajan novac za važne radove koje smo ove godine uspeli da realizujemo, poručio je Petković.

Tunel kroz Kadinjaču

U Institutu za puteve u Beogradu, gradonačelnik Užica, predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović i Bratislav Milić, direktor tog Instituta, potpisali su ugovor o izradi Idejnog projekta i Plana detaljne regulacije za tunel kroz Kadinjaču, koji će skratiti i omogućiti bezbednije putovanje od Užica do Bajine Bašte, ali i dalje do i istočne Bosne. Ukupna vrednost izrade dokumentacije koju bi, u roku od 300 dana, trebalo da pinudi Institut za puteve, iznosi oko 25,7 miliona dinara, od čega će „Putevi Srbije“ obezbediti oko 18,5 miliona dinara, opština Bajina Bašta oko šest miliona, a Grad Užice oko 1,3 miliona dinara.