Zelenović: Nedopustivo mešanje republike u lokalnu politiku 1Foto:vikipedia

Za vršioca dužnosti direktora šabačke apoteke imenovan je doktor Pantelija Stojanović, odlučeno ja na 15. sednici Gradske skupštine.

Time je omogućeno da se iskoriste sredstva za otpremnine, nakon što je iz republičkih fondova dobijeno 42 miliona dinara za te namene. Takođe, u velikoj meri će biti rešena i pitanja dugova od ukupno oko 200 miliona dinara, dok će problem oko stotinu zaposlenih umanjiti rentiranje poslovnog prostora za 73 miliona i planirana prodaja jedne apoteke za 50 miliona dinara.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ukazao je na nedopustivo mešanje republičkih organa u lokalnu politiku. Naime, služba Trezora pri isplati sredstava za apoteku, konsultovala je poverenika SNS dr Aleksandra Pajića, inače pomoćnika ministra za obrazovanje. Takođe, JP Srbijagas uputilo je urgentnu opomenu Toplani za hitno izmirenje duga za gas. Zbog toga je doneta odluka o zaduženju od 80 miliona dinara kako bi se ova obaveza izmirila. Gradonačelnik Zelenović napominje i da republički organi ne daju saglasnost za direktora Centra za socijalni rad čime se onemogućava isplata socijalnih davanja.

Pajić, koji je i šef odborničke grupe SNS, ukazao je da lokalna vlast nije na vreme izabrala v.d. direktora apoteke, čime je onemogućeno korišćenje sredstava namenjenih za isplatu otpremnina ranicima Apoteke Šabac. I na prethodnim sednicama on je kritikovao lokalnu vlast da nije na vreme sprečila gomilanje gubitaka u ovoj ustanovi izborom neadekvatnih kadrova.
Inače, dug javnih apoteka u Srbiji dostigao je desetak milijardi dinara zbog odluke Vlade o limitiranju marži kao i o obaveznoj javnoj nabavci lekova. Šabac je prvi pokrenuo rešavanje ovog problema izdavanjem poslovnog prostora javnih apoteka.
Sama sednica trajala je tri časa i bila je prenošena na obe šabačke televizije, RTV Šabac i RTV As.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari