Zeliger: U Srbiju bi ponovo investiralo 85 odsto nemačkih preduzeća 1Zeliger Foto: Youtube

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger izjavio je da novo istraživanje te komore o poslovnom okruženju i investicionom potencijalu Srbije pokazuje da bi 85 odsto nemačkih preduzeća ponovo investiralo u našu zemlju.

Preduzeća vide da ovde postoji budućnost, dobra radna snaga koja radi za prostojne nadnice i dobri dobavljači, rekao je Zeliger za RTS. Na pitanje da li nemačke kompanije u Srbiji planiraju proširenje proizvodnje i kapaciteta, Zeliger kaže da su sadašnje brojke sjajne i da mnogo govore, a mogu se očekivati i značajna proširenja.

Imamo gotovo 400 nemačkih preduzeća u Srbiji koja zapošljavaju skoro 45.000 radnika i to su zaista veliki brojevi, naveo je Zeliger. Nemačke kompanije traže dobavljače iz Srbije, a Zeliger kaže da je najveći potencijal u autoindustriji, elektroindustriji i oblasti obrade plastike.

Postoje mnoga nastojanja i sa strane Nemačko-srpske privredne komore, pokušavamo da uspostavimo kontakte i da
omogućimo saradnju. Mogli smo da ustanovimo da su srpska preduzeća izuzetno dobra, pružaju odličan kvalitet proizvoda i mogu da isporuče velike količine proizvoda ako je potrebno, objasnio je Zeliger. Istakao je da su nemački provrednici zadovoljni poslovnom klimom u Srbiji, navodeći da je ona veoma atraktivna sa strane logistike i troškova, ali da je njima potrebno i sigurno okruženje.

Znate da ne samo nemačka, nego i sva druga preduzeća, ne vole rizik i to su teme koje nas prate duže vreme, a
nažalost ove godine se potvrdilo da u toj oblasti preduzeća vide još mnogo prostora za poboljšanja, rekao je Zeliger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari