Zrenjanin: Likvidacija preduzeća “Zona” još traje 1Zrenjanin Foto: M.P.

Najnovijom odlukom zrenjaninske skupštine, o postavljanju novog likvidacionog upravnika, Zrenjaninsko preduzeće za naplatu komunalnih usluga “Zona” ušlo je u četvrtu godinu od kada traje njegovo gašenje ali i troškovi.

Iako je kratko poslovalo, od oktobra 2014. do decembra 2017. godine, preduzeće “Zona” nije opstalo na tržištu pa se njegov osnivač, grad Zrenjanin, odlučio da ga zatvori.

Prema likvidacionom izveštaju, ova firma registrovana za naplatu komunalnih usluga i informacine usluge zabeležila je priznata dugovanja u iznosu od 1,6 miliona dinara dok je imovina preduzeća procenjena na 5 miliona dinara.

Kao osnivač, grad Zrenjanin preuzeo je obavezu namirenja potraživanja jer je firma “Zona” na dan likvidacije raspolagala sa 211.000 dinara.

Procenjeno je da imovina, koju je činila oprema, nije pogodna za namirenje duga.

Za novog likvidacionog upravnika pre nekoliko dana imenovan je ekonomista Dalibor Bubnjević, direktor lista “Zrenjanin”.

Pre njega posao likvidacije obavljao je ekonomista Laslo Fuks, nekadašnji direktor ovog preduzeća.

Odlukom skuštine grada Zrenjanina određena je mesečna naknada za posao upravnika u iznosu od 45.000 dinara i još 15.000 dinara za troškove postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari