Zrenjaninski stadion na dobošu 1Foto: ilovezrenjanin.com

Železnice Srbije oglasile su tender za najpovoljnijeg ponuđača za procenu vrednosti nekoliko nekretnina u Zrenjaninu, među kojima je najatraktivnije dobro fudbalski stadion kluba ŽFK Banat sa pratećim restoranom i pomoćnim objektima.

Stadion je lociran u blizini gradske bolnice u Ulici Tihomira Ostojića, a zanimljiv je istorijat njegovog nastanka. Stadion je izgrađen tridesetih godina 20. veka, navodi gradski portal Zrenjaninski, i uvek je bio u funkciji železnice i njenih fudbalera, dok klub postoji od 1922. godine.

– Najveće uspehe klub je postizao šezdesetih godina prošlog veka, a najviši rang takmičenja mu je bio četvrta liga. Odlične rezultate postizao je i u nekada dobro rangiranom kupu železničara. Trenutno se klub takmiči u A ligi Fudbalskog saveza grada, kažu u Sportskim objektima Zrenjanina.

Na spisku ovog preduzeća nalaze se i igralište FK „Radnički 1919“ sa stadionom kod Skrobare u Pančevačkoj ulici, zatim igralište FK „Borac“ sa stadionom u Dolji, u Principovoj ulici u Zrenjaninu. Od imovine koju „Železnice Srbije“ imaju u Zrenjaninu, a planiraju da prodaju nalazi se i magacin na lokaciji Fabrika stanica. Trenutno se na tenderu traži najpovoljniji ponuđač za procenu vrednosti nekretnina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari