Janković: Naš put je tek počeo 1

Veliki i značajan dan je bio danas. Biće neobično, ali, ja moram da proglasim pobedu, pobedu pristojnosti, pobedu reda, pobedu finih ljudi, pravila, vrednosti, pobedu Srbije koja više nije ista… Neki drugi su na preuranjen način proglasili izbornu pobedu…

Nama nije cilj bila takva izborna pobeda… Radili smo sa sjajnim ljudima… Čuo sam svaki glas naroda Srbije, te glasove ćemo nastaviti da uvažavamo, sačekaćemo prave izborne rezultate.. Učešće u ovakvoj izbornoj trci je vredno svakog poštovanja, ova izborna trka traje i trajaće, poručio je nešto posle 23 sata svojim pristalicama u izbornom štabu u Dorćol platzu Saša Janković. On je istakao da ćemo „vratiti narodu institucije“ i da „straha na ovoj strani nije bilo“.

– Sačekaćemo prave izborne rezultate, u skladu sa njima ćemo se i ponašati, ali naš put je tek počeo, poručio je Janković, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, uključujući volontere i volonterke i pokretačima inicijative „Apel 100“, a najviše se zahvalio građanima i građankama Srbije, kao i novinarima. „Hvala i protivnicima što su nas učvrstili u uverenju, naš cilj je, ponavljam, dostojanstven građanin Srbije, institucije koje rade svoj posao, Srbija sa osmesima svih nas“, kazao je Janković, propraćen gromoglasnim višeminutnim aplauzom i uzvicima: „Bravo, bravo“, „No passaran“.

I nakon što je Aleksandar Vučić sinoć zvanično objavio izbornu pobedu u štabu Saše Jankovića nisu gubili nadu da je drugi krug moguć, a rezultati iz sredina u kojima je Janković dobio većinu glasova propraćeni su aplauzom. Pojedini su govorili  da je i drugo mesto za Jankovića veliki uspeh i „alarm za buđenje intelektualaca u Srbiji. Neki u Jankovićevom štabu nezvanično su izricali i glasne kritike na račun Luke Maksimovića, alijas Belog Preletačevića, dok je demokrata Dragoljub Mićunović konstatovao da se „Srbija crveni od stida“, što je predstavljalo aluziju na crveno označene sredine u kojima je kandidat SNS dobio najveći broj glasova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari