Radulović: Pobedila kupovina glasova i apstinencija 1Foto: FoNet

Nemogućnost opozicije da se ujedini oko zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima glavni je razlog ovakvih izbornih rezultata za Sašu Radulovića, kandidata pokreta Dosta je bilo.

Uz to on za poraz krivi slabu izlaznost glasača ali i, prema njegovim rečima, brojne neregularnosti na biračkim mestima.

Nažalost pobedile su dve stvari: kupovina glasova, zastrašivanje i neregularnosti i, pre svega, apstinencija glasača – rekao je Radulović nakon objavljivanja preliminarnih rezultata. On je naveo da je veliki procenat biračkog tela opet ostao kod kuće, kao što je pokret “Dosta je bilo” i predviđao, zato što opzicione stranke nisu ponudile zajedničkog kandidata.

– I pre nego što su raspisani izbori upozoravali smo da će, ako ne bude dogovora oko jednog kandidata opozicije, Vučić pobediti u prvom krugu samo zato što birači neće izaći da glasaju – podseća on, dodajući i da je atmosfera izbornog procesa bila neregularna.

– Primećeni su bugarski vozovi i skupljanje kapilarnih glasova, što pokazuje da je Vučić uspeo da kupi i strahom natera dovoljan broj glasača na glasanje – naglašava Radulović ističući da promena takvog režima “mora doći olovkom”, a sledećim beogradskim i parlamentarnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari