Vođa razularenog društva 1Foto: Radenko Topalović

Jedan prijatelj (i saradnik!) ekspert (protiv kvarenja i uništavanja!) voda, preko Vibera, zvanog Vajber, šalje mi poruku sa „izlogom“ jednog teksta. Gore Vučićeva slika, a ispod naslov „I neizvesnost mora da se planira“, te danas.rs. To je bio „link“ za tekst čiji mi je naslov bio poznat, a posebno reč NEIZVESNOST, što je često moto ovih tekstića.

Šta A. V. ima da doda, i to u Danasu o „neizvesnosti“? Osim što je već toliko glavni u „neizvesnokratiji“, drmanju kaveza, stalnom lažljivom obećavanju i gotovo istovremenom odlaganju nečega. Odnosno, bilo čega pa i u zakazivanju i otkazivanju i odlaganju besmislica i bedastoća što ih izmišlja i seje po javnom prostoru, društvu, a usađuje ih onoj svojoj četvrtini biračkog tela. Čime je, što se govorilo u SFRJotu, ušao i sve pore društva.

Pokazalo se kad sam poruku otvorio, da je „ušao“ i u jedan intervju – u ovaj link za njega – koji smo gorepomenuti prijatelj i ja još polovinom jula 2015. u Danasu objavili sa jednim našim, a svetski poznatim „vodologom“.

Objašnjenje Danasovih mladih „sajtovaca“ je – nije sajt hakovan, ali je na društvenim mrežama moguće da se na naslov i link nakači svako, pa i ovakav verbalni i logoreični krpelj, odnosno stenica.

I tu smo već na drugom terenu – koristi i štete od društvenih mreža, prednosti i mane komunikacije, enormne i razuzdane, „demokratizovane“ do razmera anarhije. Kad svako svačim može da „oplete“, bilo koga, a da ga i ne poznaje!

Sve to samo po sebi je korisno i nesumnjivo ooogroman iskorak u tehnologiji, ali koji podrazumeva moralne kočnice umerenosti, racionalnosti, svrsishodnosti. Čega – nema!

Lepljenje A. V. onakvog kakav je, a goreopisano nije dostatno, na ovaj link/tekst, a da ne pričamo o salvama, rafalima, cunamijima oduševljenja njime što ih ispaljuju botovi sistema, često i budžetsko-državnim novcem, samo je sitna i nevina ilustracija nečeg mnogo krupnijeg i pogubnijeg. (Jedan mi se neuspešni mladi novinar što je prošao kroz ovu redakciju svojevremeno samodobitno pohvalio kako u logistici u državnoj agenciji gde je zapravo kurir, radi za platu veću od moje noćnouredničke, a posla ima malo, pa dosta botuje!)

Mrežna anarhija pada na plodno tlo potpuno razularenog društva, razdrobljene uprave i države, a vođa i vođstvo sve to zdušno potpomažu. U haosu smo gde su se pojavama, događajima i odlukama pomešali uzroci i posledice. Pa i o jednom i o drugom može da se laže nemilice!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari