Pravi izveštaj EU o Srbiji 1Foto: Radenko Topalović

Dragi čitaoci, nemojte da verujete onome što čitate na prednjim stranicama ovih izdajničkih novina.

Zna se da sam maltene do juče boravio na zapadu i da sam u odličnim odnosima sa donosiocima odluka o Srbiji.

Jedan od razloga mog povratka u otadžbinu je i pravi izveštaj EU o napretku Srbije, koji mi je darovao lično Brisel. Podeliću ga sa vama u celosti:

„Kvalitet čvaraka u zemlji kandidatkinji je na odličnom nivou. Profesionalci ih prave i kad duva vetar orkanske jačine, sa pesmom na usnama. Lepo su usoljeni, a ne kao kod nas, da moramo da ih dosoljavamo. Neki od primeraka odlični su da proverite čvrstinu zuba.

Za navode da se čvarci i ostale mesne prerađevine od svinjskog mesa u Srbiji prave od mesa svinja uginulih od svinjske kuge, ne postoje dokazi, a i da postoje, pozdravljamo takvu specifičnu reciklažu mesa, koje je bezbedno jer je zaraženo virusom koji se ne prenosi na čoveka.

Poljoprivreda je na zavidnom nivou. Početkom i sredinom oktobra, ratari su palili njive, u sklopu priprema za jesenje poljoprivredne aktivnosti. Sve je izgorelo, a putnici namernici imali su priliku da vide kako izgleda kada u egzotičnim krajevima proradi vulkan.

Građani Srbije su zadržali vazduh u plućima dve nedelje, a ponovo su ga udahnuli kada su se požari samougasili. Zemlja koja ovako organizuje svoju poljoprivredu odavno je morala postati član EU.

Kada je reč o korupciji, situacija je takva da ukoliko se deo sredstava slije u džepove autora ovog izveštaja, korupcija će biti iskorenjena u ovoj lepoj zemlji prirodnih lepota i dobrih ljudi.

Situacija u medijima sve je bolja. Gospodin Vučić predano radi na tome da Srbija uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao država u kojoj se predsednik na televiziji pojavio više dana nego što ima dana u godini i EU snažno podržava ove napore.

Kada je reč o demokratizaciji, ona uspešno napreduje. Kada zapadni partneri narede da bude izbora, zaista ih i bude. Ostaje da se vidi hoće li zemlja kandidatkinja poslušati i uputstva o izbornim rezultatima. Ukoliko na ovom planu rezultati izostanu, to znači samo jedno – ponavljati proces ispočetka, sve do željenih rezultata.

Kada je reč o situaciji na Kosovu, posle ugovorene akcije „Banjska“, zemlja kandidatkinja pokazala je zavidan stepen prilagodljivosti pritiscima koji su usledili.

Raspisani su izbori u trenutku kada režimu to najmanje odgovara, a EU i njeni partneri su zauzvrat zaboravili na slučaj „Banjska“, kog će se setiti ako se zemlja kandidatkinja ne bude pridržavala priloženih naloga i uputstava.

EU pozdravlja glavu koju je gospodinu Vučiću podario gospodin Vulin i izražava nadu da će zemlja kandidatkinja za Vulinovog naslednika odabrati nekog ko nije Milan Radoičić.

Sve u svemu, Srbiji najviše ocene, jedva čekamo da postane naš punopravan član, ne pre 2073.“

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari