Smeč sa osnovne linije 1Foto: Miroslav Dragojević

Tolika je neverica zavladala u slaboumnim režimskim redovima kada je Novak Đoković podržao ekološki ustanak u Srbiji da su prve reakcije bile kako je reč o fotomontaži.

Kad su se malo osvestili, bilo je jasno – Novak je „izdao“!

„Izdao“ je terene na „25. maju“, „izdao“ je planirane terene u „Beogradu na vodi“, „izdao“ je kežual ćaskanje sa Vesićem i Vulinom, „izdao“ je zavet ćutanja o „situaciji“ u Srbiji i samim tim – „izdao“ je firera. „Izdaja“ je utoliko ozbiljnija jer njegova prva Instagram priča – Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o zdravlju je suvišna – beše ilustrovana najnepoželjnijom fotografijom na Andrićevom vencu – onom na kojoj nepregledna masa građana ukrašava beogradsku „Gazelu“.

Novak je ubrzo postavio i „popravnu“ Instagram priču – Priroda je naša majka, Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju, život nam je bogatiji, uz fotografiju zelenih brda i dolina, a zelena, naučno je dokazano, deluje umirujuće, što, međutim, važi za normalan svet, ali ne i za agresivne iskompleksirane ludake koji nas vode u propast.

Nenad Kulačin i ja smo se prošle nedelje unapred zahvalili Novaku Đokoviću na podršci, ali, da li je Novak znao šta će mu se potom desiti? Smesta ga je dočekala tabloidna šljaga, kao i svakog drugog ko uzdrma rasklimatani Vučićev tron. „A nije ti smetalo kad ti je tašta gradila MHE“, kreštali su fekalni mediji, ali i pojedini fekalni političari, ne doduše iz vrha režima, nije marketinški uputno napušavati najvećeg svih vremena, ali neko mora da mu (d)rekne.

Usledilo je i Novakovo posipanje šljakom, putem kilometarske Instagram priče, kojom je pokušao da objasni, parafraziram, kako se sve vreme trudi da bude apolitičan, da nije ni za „opoziciju“ ni za „poziciju“, ali jeste za zdrav narod i zdravu prirodnu sredinu.

Ovakvim veličinama prašta se sve, pa i polovična podrška građanskim protestima. Đokoviću, dakle, praštamo prirodnu posledicu njegove „apolitičnosti“ – to što nije uočio da je njegov ortak sa kafice, Vulin, sklonio svu policiju sa ulica, kako bi omogućio mini građanski rat na njima. Nije naivni apolitični Nole primetio ni to da je režim na goloruk narod već drugi vikend zaredom isterao maskirane batinaše. Nema veze. Slika krcate „Gazele“ je sasvim dovoljna.

Šta će dalje da bude niko ne zna, s obzirom na to da u firerovoj šašoglavi vlada toksični uragan.

Teško da će ikada Novaku Đokoviću ovo oprostiti, jer zna se da Država To Je On nikome ne zaboravlja i ne prašta ništa.

Opšte je poznato da taj hodajući narcisoidni poremećaj ličnosti ne priznaje nijednu veličinu osim sopstvene malenkosti, pa će tako bez razmišljanja „klepiti po dupetu“ svaku zemaljsku mizeriju koja mu zasmeta, od stranih diplomata, preko stranih državnika, pa do najboljeg tenisera svih vremena.

Nole, izdrži.