Šta rušiti posle Sajma 1Foto: Radenko Topalović

Kako to kažu u crtanim filmovima, ako ne možeš da ih pobediš – pridruži im se. Taman je delovalo kako se Beograd ne može odvratnije silovati, kad su stigle najave o rušenju Beogradskog sajma.

Znate šta, Beograđani, možete: a) da učestvujete u (nepostojećim) protestima protiv ovog divljanja, b) da se žderete u sebi, dok se sasvim ne prožderete i c) da se pridružite neprijatelju i pomognete mu da Beograd što pre bude potpuno srušen i pretvoren u džinovsku zbirku, padu sklonih, stambeno-poslovnih objekata.

Zdravlje je na prvom mestu. Pogledajte samo kako pucaju od zdravlja oni koji su bez imalo griže savesti rasturili glavni grad. Zašto biste se vi nervirali, Beograđani. To ionako više nije Onaj grad. Beograd više nema dušu. On je pokvarena ubuđala spavaonica gremlina, u kojoj skupo košta biti čovek.

Zato onome ko želi da ostane u Beogradu, preporučujem da se prikloni većini – postanite i vi gremlin, okačite svoju dušu o klin i prepustite se sladostrasnom uživanju u razaranju onoga što je preostalo od Kenjigrada, kako ga je pre više od trideset godina vizionarski nazvao Fleka, kralj andergraunda.

VMA mora da leti. Nedopustivo je da tako ekskluzivnu lokaciju zauzima komunjarska bolničetina. Čemu ona uopšte služi, osim da u depru ili smrt padnu oni koji sredom moraju u urgentni. Zna se da lečenje nije lečenje ako nije kod privatnika, a ovaj beskorisni žderač kvalitetnog građevinskog zemljišta treba srušiti odmah i na njegovom mestu izgraditi stambeno-poslovni kompleks „Navijam za Rad Ekskluziv Garden“.

Zatim se spustiti malo i isto uraditi sa raspalom bolničugarom „Dragiša Mišović“. Predlažem da se na njenom mestu podigne fabrika namenske industrije „Pink Guns, Drugs, Drones n Ammo“, kad je već Pink tako blizu, a DJ Žex se tako lepo potrudio da nam objasni kako planira širenje svog biznisa, sa ubijanja ljudskog uma, na ubijanje ljudi kao takvih.

Pančevački most mora u Dunav. Ko iz Koteža i Padinjaka hoće u grad, neka ide preko Smedereva ili Pupinovog mosta. Svrha rušenja „Pančevca“ je u samom rušenju, a ne u izgradnji novog mosta, ko će na to da baca pare, osim ako novi most ne bude istovremeno osmišljen i kao stambeno-poslovni objekat „Pančevac Bjutiful Garden Living end Šiting in d River“.

Kad su već investitori došli nadomak Lešća, ne vidim nijedan razlog zašto se ne bi pregazila ograda groblja, zašto na grobovima onih koji svojom smrću koče napredak ne bi bio izgrađen poslovno-stambeni kompleks „Lešće Ajm Alajv end Ju Ar Ded Siti Garden“, sa sto dvadeset solitera. Zašto neko ko je mrtav da sprečava pranje novca nekog ko je živ, naročito imajući u vidu koliko je živih, na različite načine, dosad platilo rasturanje Beograda. Ovo važi i za ostala groblja, jer su lokacije – sve bolja od bolje.

Pa onda Kališ, pa Beograđanka, uf, ima dosta toga. Zasučite rukave.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.