Volim sneg, bre!

Ostavite komentar

 1. samo u zemlji srbiji vepar od coveka pljuje po prasetu a oboica su isti. nezna se koji je vece govedo.

 2. Divan poetsko satiricni tekst.Onaj o snegu je romantika,o Baka Prasetu zasluzuje siroke socioloske analize.Ali ,zar samo o njemu? Kako je drustvo reagovalo na one lazne doktore,lazne kozmeticare,vracare…Ne znamo epilog za mnoge od njih ,a opljackali su ljude na smrt bolesne.

 3. Ih , gosim Vidojkoviću ! Kad već volite sneg , dođite bre kod mene u nedođiju srpsku , gde pada sneg beo , isti kao i pre sto godina , jerbo i posle ateriranja na zemlju nema od čega da se isprlja pa ostaje beo . Nema braon bljuzgavice , jedino što je teško kretati se po njemu pošto doseže iznad kolena , bre ! Ne daj Bože da se zadrži više dana , jerbo u selo zađu vukovi pa noću zavijaju te ne daju spavati . I ja sam nekad voleo sneg. A sad , jok !

 4. Tvoji drugari sa Ostrva ostali bez struje zbog snega. Zamisli 30 hiljada usled elementarne nepogode ostalo u mraku. Ma da li je to moguće? Otvori im oči i ukaži im da im sistem ne valja. Možda je Vučić kriv ko će ga znati?

 5. Hvala Marko, vratio si me, na trenutak, iz ove snežnocrne-koronaste, jadne koalicije 2021 u moju prvoosnovnu 1958, velikosnežnu 1959 i duboko minusnu 1960…

 6. @zoran
  Po nivo vase obrazovanosti, covek, sa sigurnoscu, moze zakljuciti da ste pripadnik naprednog plemena. Iako ne propustate priliku da pljujete po Marku Vidojkovicu, on vas je ipak zaintrigirao svojim tekstom. Dakle, Zorane, ima nade za vas.

 7. Malo je tuzno sto od snega napravise bauk,zbog nebrige i nekih laznih izgovora.Pre 6, 7 godina,secam se izjave na tv-u kako ih je sneg iznenadio.A bila druga polovina novembra.Da je pao u avgusutu, pa ajde. Ali da, sa decom vani i bar na kratko da zaboravim na gomilu gluposti koje nam serviraju. Lepo napisano.

 8. Pada sneg, padaju dalekovodi, padaju milioni evra dnevno zbog rada termoelektrana na blato, pada donja usna AV, ali- Vlada ne pada! Tu smo jaki! Mihajlovicka ne zna u kom ministarstvu radi, Ana brnblja da ona ne vidi sebe u tome, ok sneg slobodno leti i zimi. Pada. U kom dobu da padne vlada?

 9. Otkud sneg u decembre, bre?! Brenabička, otkud tebe u Vladi, otkud ti padaš, uvek nam padaš… zamela si nas, bre, Brenabičko, teško i mokro, u blato i zemlju, bez kalorija, bre!!!!!!!!

Ostavite komentar

Dijalog

Izmaknuta stolica 10

Izmaknuta stolica

Odavno se nije desilo da se prosvetni radnici oko nečega ujedine kao što ih je ujedinilo nasilje koje je pretrpela njihova koleginica iz Trstenika.

Naslovna strana

30. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.