Četiri televizije 1

Poštovani građani Srbije, vas 200.000, možda niste znali, ali Sporazum sa narodom je prestao da postoji onog trenutka kada je Savez za Srbiju odlučio da ne ide na pregovore sa predstavnicima vlasti koji su organizovani na Fakultetu političkih nauka.

Ovo grandiozno i krucijalno tumačenje situacije izrečeno je, odnosno napisano na Tviteru, kao odgovor na fotografiju kojom je dokumentovan potpis izvesne osobe, čije ime nije vredno spomenuti i time je neposredno obasjati pažnjom, na tekst Sporazuma sa narodom.

Znate ekipu?

To je onaj škart što danima unazad gostuje na svim mogućim televizijama sa nacionalnom frekvencijom predstavljen kao srpska opozicija.

Tokom svojevrsne zimske turneje – Četiri televizije, dotičan škart neprestano se prikazuje na Pinku, Hepiju, O2 i RTS sa istovetnom pričom – SZS je kriv za sve i hvala prepodobnom Prvorođenom što je smanjio cenzus.

To što taj škart ne može da pređe cenzus ni da je jedan posto, nije važno. Bitno je da se uradi domaći zadatak.

Prilikom gostovanja na RTS u emisiji Upitnik, na primer, škartu nije smetalo to što je sumnjivi primerak ljudske vrste neprestano upadao u reč kolegi iz parlamenta.

Da je neko pravi opozicioni predstavnik, valjada bi se našao kolegi pri ruci, a ne ćutao kao zaliven.

Jedna jedina reč kritike SNS nije upućena u toj emisiji od škarta, već samo reči zahvalnosti za spuštanje cenzusa.

Slično je bilo i na O2.

Pola sata gostovanja je iskorišćeno za pljuvanje po SZS, i ni slova o vlasti.

Ruku na srce, verovatno ne bi ni bilo dozvoljeno da se bilo šta izrekne na temu aktuelne vlasti, ali je prosto neshvatljivo da neko ko se samoproglasi opozicijom ni ne pokuša da iskoristi medijski prostor da nešto kaže što je esecijalno kada je reč o stanju u srpskom društvu.

Šta se dešavalo tokom ostatka zimske turneje – Četiri televizije, ne znam, jer nisam toliki mazohista da mogu da ispratim sve to.

Nije mi samo jasno kako neko može da bude opozicija, a da pritom kritikuje samo i isključivo opoziciju.

To je malo nenormalno, ali šta očekivati od ljudi koji su potpisali Sporazum sa narodom, a onda taj isti Sporazum, i narod, popljuvali.

Taj škart koji čak ima i stranku čija je skraćenica oznaka za kratke tekstualne poruke, odlučio je da izađe na predstojeće glasanje koje se izborima nazvati ne može.

Na pitanje šta se nabolje promenilo kada je reč o izbornim uslovima, iz škarta stiže – muk.

A šta mukice da kažu?

LJubav na relaciji Prvorođeni – škart rođena je tokom sednice Skupštine Srbije posvećene Kosovu na kojoj se Prvorođeni najprijatnije iznenadio nastupu jednog iz te ekipe.

Prvorođeni je odmah zapisao ime i pozvao ga u Hit tvit, kao što je Čale pre neki dan pozvala američkog ambasadora u istu emisiju.

Više na televizijama ovih dana od škarta ima jedino Prvorođenog.

Dodatno je pojačao svoje prisustvo.

U decembru se u proseku pojavljivao nešto više od 52 minuta, što je apsolutni rekord.

Prvorođeni je tokom 2019. godine na malim ekranima bio više od 11.000 minuta, odnosno 30 minuta dnevno.

To nije bajka, to je stvarni podatak do kojeg može svako da dođe ko je dovoljno zaludan i da sabira i deli vreme sa video-klipova Prvorođenog koji se nalaze na YouTube kanalu Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Možda će i škart da napravi svoj kanal pošto materijala već ima.

U Srbiji su otvorena vrata svima ko se suprotstavi SZS i ko hoće da izađe na glasanje u aprilu mesecu. Prvorođeni će da učini sve kako ne bi dobio packe od Evropske unije.

Zato i tovari televizijske studije škart robom kako bi neko primetio da ima i opozicionih predstavnika na malim ekranima. To što se radi o Potemkinovom selu i što se na taj način pruža alibi nekome koji ga ne zaslužuje, nema veze.

Jasno je da se škart trudi iz petnih žila da opravda ukazano poverenje i da se domogne opozicionih birača, pa bi neko mogao da kaže da je i logično da se udara po SZS.

To što su se gurali da po srpskim trgovima i ulicama govore narodu tokom protesta, i što su potpisali Sporazum sa narodom – ko nas šiša.

Nisu valjda oni krivi, jer oni uvek, i svi rade u interesu naroda. To što nekada više vode računa o sebi, i to je normalno, jer ovo je Srbija.

Svako ko odluči da izađe na predstojeće glasanje neka mu je srećan put.

To više ne treba da nas tangira. Ako neko misli da mu je mesto uz Prvorođenog, Čaleta, Šešelja, Dačića, Šapića, Čedu, Čanka, ovaj škart, neka mu je sa srećom i doviđenja. Pustimo ih da uživaju pod svetlima pozornice. Istorija će dati sud i o nama i o njima.

#izVucicemose

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari