Kraj tolerancije

Ostavite komentar

  1. Ipak smo po nečemu prvi i najbolji.
    Srbija je jedina zemlja na svetu u kojoj je najjevtinije grejati se na struju.
    Tek ćemo osetiti posledice slabog održavanj dotrajalog elektro-sistema.

  2. „…A ako je neko sirotinja…“ U ovoj državi većina radnika je „sirotinja“ zato što preplaćeni menadžment većine poslodavaca nije sposoban da organizuje poslovanje na iole produktivan način, a mizerne radničke zarade smatra opterećujućim izdatkom.

  3. Samo se zalažite i podržavajte zatvaranje termoelektrana, koje isporučuju preko 50% električne energije u zemlji, pa da tu struju uvozimo iz EU, biće cena struje ne 2.7 puta skuplja nego i 10x skuplja … Pri tome poskupeće toliko ne samo za preduzetnike nego i za građane, ne zato što je to htela vlast nego zato što je to tražila EU

  4. Odlična ideja, pa da je i proširimo: a da država, za vas privrednike, uvede socijalne karte, pa da onaj vlasnik preduzeća, koji je sirotinja (ne živi u vili i ne vozi besna kola) i ne može da plaća struju, dobije povlašćenu cenu – to bi za državu bilo još jeftinije…
    Proizvodnja aluminijuma je zasnovana na struji, aluminijum je berzanska roba i kad tu dođe do disproporcije – proizvodnja nije isplativa. Ali ne može se načiniti isplativom tako što će da je finansiraju oni kojima je prosečna plata 500 evra, da bi gazda nastavio da slaže profit, sa tuđih leđa.

Ostavite komentar

Dijalog

Naslovna strana

3. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.