Junak našeg doba ili G. A. 1

Simo Spasić! – kao fijuk mača širom PTT sevnula je poruka vaskolike srpske duhovne vertikale i stigla do nas. I evo gospodina Spasića, evo tog sveobuhvatnog mislioca i tananog estete među finalistima konkursa za Junaka Našeg Doba, rame uz rame sa ostalim kolosima srpskog Panteona, pretedentima za laskavu titulu Glupi Avgust.

Simo SPASIĆ, erudita klasične elejske škole, multimedijalni umetnik na mušemi, audio prezenter, virtuoz na megafonu, foto model.

Draško MARKOVIĆ, mikroman, mikrofob, mikrob.

Miša VACIĆ, bilmez.

Aleksandar VULIN, probni mig 29, nosilac Značke i drugih kako vojnih tako i mirnodopskih odlikovanja i dijagnoza. Strateg i stalni raporter Vrhovnom komandantu. Sestrić.

Ivica DAČIĆ, vokalni solista i zabavljač na svadbama, slavama i kongresima, uz Dragana Markovića Palmu član čuvenog dua Kuki i Muki. Pudl.

Dragan J. VUČIĆEVIĆ, krizni ekspert, specijalista za državne udare, atentate, ratove, kataklizme i zamrzivače. Lep na oko.

Zoran RADOJIČIĆ, gradonačelnik Beograda. Mora neko.

Goran VESIĆ, njegov zamenik. Neimar, krčilac novih puteva urbanizma i renesanse, kitilac novogodišnjeg Beograda. Estetski hirurg Kalemegdana.

Željko MITROVIĆ ŽEKS, novator. Pronalazač epohalnih medikamenata, mehanizama, letećih objekata i supstanci. Konstruktor mice-trakalice za spomenik Stefanu Nemanji: bronzani rodonačelnik srpske države će da nas blagosilje radnim danima, a vikendom i praznikom na postament se penje novoizabrani Junak Našeg Doba. Onaj kojeg ćemo danas proglasiti…

Stop, stop, stop! Ovde ćemo stati sa daljim predstavljenjem finalista ovog konkursa za Junaka Našeg Doba. Dosta je bilo šege.

Poštovani čitaoci, prekidamo ovu letnju šalu komiku i pozivamo vas da vaše cenjene stavove, mišljenja, sugestije, primedbe, predloge, pozdrave i želje više ne šaljete nikom, ponajmanje tamo gde treba.

Jer, svi znamo ko je pobednik.

I nad koronom, i nad mrziteljima svega što je srpsko, i nad tajkunima koji su opljačkali sve što se moglo oplječkati, i nad protivnicima našeg sve dinamičnijeg rasta i napredovanja. Svi znamo ko je Junak Našeg Doba.

I ko će, na kraju, poneti onu laskavu titulu i po njoj biti upamćen.