Rastibuđilizovane klejbezable 2 1

Posle prošlonedeljnih Klejbezabli, na adresu Urbi et Orbi stiglo je nebrojeno pisama, dopisnica, razglednica, telegrama, teleksa, tvitova, smsova, instagrama i ostalih mišljenja, stavova, predloga, pozdrava i želja. Izdvajamo neka.

#ČISTILIŠTE. Zar i ti, sine Brute? Zar onako po svemu za šta smo se borili sve ove godine, za šta smo dizali Peti oktobar. Ode ti na njihovu stranu – krenuo si za Krletom, Vesićem, Trivankom, Čomićkom, Basarom, Pištalom i svima onima koji se u četnike upisuju 1945. Ali, da znaš, i ti si ubeležen.

PERA_PISAR. Srećan rođendaaaaan!

ŽNIKO_KAO_MI. Jokiću, prodana dušo. Uštvo izdajnička i plaćenička, koliko si inkasirao? Koliko si štrpnuo od onih 619 miliona? Dok naši heroji u belim mantilima danonoćno izgaraju na prvoj liniji fronta, tvoj račun u banci sve je deblji. Ili je i tebi trebala legalizacija neke nekretnine kao gradobnačelniku. Kad ćemo da te gledamo kod Sarape i kod Marića? Jesi li naučio da klimaš glavom kao premijerka, da aplaudiraš kao ambasador Marko Đurić, da šeniš kao Drobnjak? Stidi se!

SABIRNI CENTAR. Uvaženi gospodine Jokiću, želimo Vam toplu dobrodošlicu u naše redove. Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da ste raspoređeni u ešalon Šala-Komika našeg Medijskog pogona zajedno sa gospodinom Lavom Grigorijem i Marijanom Rističevićam. Očekujemo uskoro Vaša još brža-jača-bolja pregnuća. Živela Srbija!

#DARA IZ JOŠANIČKE BANJE. E nema da može! Dok se naš goloruki narod nasovno vakciniše i gleda film, dok se Srbija nalazi na najboljem šestom… petom… četvrtom… trećem mestu po broju revakcinisanih, dok naš predsednik po regionu i šakom i kapom deli vakcine ručno pravljene u roditeljskom podrumu po stoletnom porodičnom receptu i piše udžbenike, za to vreme onaj krvolok Kokeza se domunđava sa poznatim atentatorkama Tijanom Ajfon i Mimi Oro i glanca snajper. Ali, neka znaju monstrumi da im taj pakleni plan neće proći dok je u Đuke oko nedremano! Jok more! Ni slanjem svog trojanskog konja Jokića u naše redove – neće moći!

ŽČUVARI.VATRE. Jokiću, ako su te čipovali, migni. Ako su te kidnapovali, migni dvaput.

JOKIĆ: Srečan rođendaaaaaan!