Rigoleto 2 1

Braćo Srbi i sestre Srpkinje, prošle subote na ovom mestu svečano je objavljen prvi deo Zvezdoslova najumnijih, najčasnijih, najučenijih i najplemenitijih nas. Ovakvih.

Danas nastavljamo zvezdanim stazama ove zemlje slobode, istine i pravde – posle prošlonedeljne Giganterije i Pozamanterije, na redu je

GALANTERIJA

Goloruki srpski narod put nebeskih visina već jednu deceniju vaznosi srpska vertikala, a tu vertikalu vaznosi srpska akademska zajednica.

Toplo leglo te zajednice je svetionik učenosti i znanja zvani Megatrend, univerzitet opevan u brojnim diplomama, disertacijama i naučnim dostignućima na korak do Nobela.

A mozak, duša, telo i ostali organi tog Univerziteta je profesor doktor Mića Jovanović, hrid časti i integriteta.

Ne samo sa Megatrenda nego i sa šaltera kragujevačkih, niških, novosadskih i inih visokih škola, na vrh srpske vertikale stižu i moćnim sjajem zare okolna sazvežđa doktori nauka, da ponovimo doktori nauka, još jednom doktori nauka kao što su dr Nebojša Stefanović, dr Siniša Mali, dr Marko Atlagić, dr Aleksandar Martinović i drugi naučnici.

Nemerljiv je njihov doprinos planetarnoj riznici znanja i ugledu Srbije u svetu. Nikako se ne sme zanemariti još jedan od pulsara – u tom beskrajnom plavom krugu njima se priključio i dr Aleksandar Šapić, nosilac mnogih naučnih priznanja i plavih sakoa, poznati tumač zakona i dragi gost Terase.

Na korak od ove plejade, na akademskom nebu Srbije su i nedokučivi mislilac Aleksandar Vulin, još nedokučivija guvernerka Jorgovanka Tabaković, neumorni diplomac Univerziteta u Nišu Bata Gašić, još neumornija ministarka Ivana Vujović i druga braća Srbi i sestre Srpkinje.

BIŽUTERIJA

Na vekovnim ognjištima širom Srpskog sveta već godinama, decenijama, danonoćno treperi sjaj zvezda sa nacionalnim frekvencijama.

To su srpske zvezde-vodilje što utiru put vaskolikoj srpskoj misli, stavu, nameri i dometu. Sa tih malih šljaštećih katedri, iz svih tih Farmi, Zadruga, Parova, od svih tih naših Ceca, Anabela, Tijana, Kristijana, Gagija, Soraja, Maca saznajemo mnogo toga, a iz svakodnevnih Obraćanja sve.

To bi bila nemoguća misija bez kolosalnog pregnuća profesionalnih modelara mustre, bez jednog Željka Mitrovića i njegovog Palme, bez Milomira Marića i njegovog Palme, bez Žike Nikolića i njegovog Palme, bez Sarape, Jovane, Krleta, Vučka… Bez svih tih divnih stvorenja što krase zvezdano nebo nebeskog naroda.

A na vr’ tog srbskog zvezdanog neba blista Simo Spasić…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Rigoleto 2”

  1. Bravo, za mešavinu šljaka, blata i fekalija, označeni navedenim imenima, koja nas nose kroz slavnu istoriju…

    • Nista nije bolje ni u ostalim drzavicama ex. na brdovitom balkanu !!! ( izuzetak Slovenija )

  2. Свака част, Јокићу! Можда си заборавио Тому Диплому и његову уметницу Драгицу? Или си већ писао? Овакве земље, колоса и моралних громада, нема нигде. НапреДНО.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.