Ta divna stvorenja 1

Od sednice Predsedništva SNS i potonjeg staničnog molebana narodnih patrola uoči Svete Petke, vaskolikom Srbijom odjekuju zvona i praporci – umesto sajma knjiga, dobili smo novu vladu!

PO SPISKU

Premijer/ka/če: Ana Brnabić. Kapacitet. Oličenje samosvojnosti i integriteta.

Nikola Selaković. S verom u Boga i Otadžbinu, ministar inostranih poslova. Luča.

Ministar finansija: Siniša Mali. Donedavno doktor a od srede i osvedočeni gigant finansijske misli. Više (24) puta pohvaljivan i nagrađivan.

Ministar odbrane: Nebojša Stefanović. I dalje doktor ekonomskih nauka a odskoro i kolos s Pasuljarskih livada. Više puta odlikovan (Veliki Zlatni Metak S Mačevima, Jovanjički Moćni List, i dr.).

Ministar/ka/kica za zaštitu životne sredine: Irena Vujović. Titan s Megatrenda, ekonomski mislilac i autor/ka/kica naučnih misli citiranih i u šimanovačkom Imaginarijumu.

Ministar unutrašnjih poslova: Aleksandar Vulin. Kanadska gromada. Strog ali umiljat.

Maja Gojković, donedavno solista na zvoncetu a sada ministar/ka kulture i informisanja. Obelisk Kolarca, intimus ugledne članice ULUS-a, osvedočeni ljubitelj opere i baleta. Član biblioteke!

Branko Ružić, gorostas FK „Partizan“ i od prekjuče potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Jedva.

Ministar/ka/ka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog: Gordana Čomić. Monument demokratije, principijelnosti i doslednosti. Pecaroš/kinja.

Ministar za brigu o porodici, deci i demografiji: Ratko Dmitrović. Orijaš naučne misli o porodici, deci i demografiji.

Ministarka privrede: Anđelka Atanacković. Golijat naučne misli o velikoj i maloj privredi. Golijat.

Ministar za brigu o selu: Milan Krkobabić. Grmalj. Sin Pupsa, Otac potpredsednika Narodne skupštine i Sveti duh svih srpskih zadrugara.

Darija Kisić Tepavčević, dobitnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Hrid Kriznog štaba i udarna pesnica bespoštedne borbe protiv korone i domaćih izdajnika. Udata.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: Branislav Nedimović poznat i kao El Dahra Džin Agrara.

Ministar zdravlja: Zlatibor Lončar. Neponovljivi div Munze.

Ima još iha-haj ministara, zamenika, pomoćnika, šefova kabineta, državnih sekretara/ca/čica, rodbine, kumova, komšija i prijatelja.

I Simo Spasić.