Isterivanje Vučića 1Foto: Luca Marziale / Danas

Nije da se nije očekivalo. U Srbiji inače malo šta i malo koga može da iznenadi, isto je ili još gore u srpskom fudbalu, uveličavajućem ogledalu države.

Gde se ono najgore iz kriminala, politike, ekonomije… sliva na jedno mesto i izaziva poplavu neukusa, prljavštine i beskrupuloznosti.

Očekivalo se da će „obični“ navijači Partizana iskoristiti priliku kad su se posle 400 i kusur dana vratili na stadion da Vučića podsete šta o njemu misle.

Oni raspoređeni van južne tribine, koji nemaju veze sa bunkerima i kasapima iz grupe Velje Nevolje, s kojima, kako sam reče, nema veze ni Vučić. Bilo je očekivano i da se sa južne tribine, koja je po zvaničnim informacijama bila kolevka najbrutalnije krimi grupe na ovim prostorima, neće čuti ni reč o Vučiću, iako je pohapsio njihove vođe i još neoptužene ih kasapi po medijima.

Očekivano je i da se neće skorije saznati ko je tu kolevku i zašto ljuljao, i da li su upražnjena mesta popunjena iz „omladinske škole“. Ali nešto ipak nije bilo već viđeno.

Gledali smo ranije kako su nekad „navijači“, a sad mafijaši batinali ili „samo“ maltretirali gledaoce na tribinama koji nisu hteli da minutom ćutanja odaju poštu ubijenom Saletu Mutavom, tada vođe istog klana, ili zviždali igračima koji su na teren istrčali u majicama štampanim za tu priliku.

Videli smo i kako sada od države satanizovani Nevolja vija, bije i hapsi građane po ulicama za vreme protesta protiv Vučićevog režima. Saznali smo i da je njegov DNK nađen na mestu ubistva kompromitovan kao dokaz.

I da se manje-više u životu najmanje bavio „tribinom“, koja mu je navodno bila osnovni posao.

Videli smo i u Novom Sadu da su navijači Partizana van Juga skandirali poznatu poskočicu od 12 slogova, ali i da se sa tribine gde su „najvatreniji“ to nije čulo.

I da je uprava Partizana izdala jedno od najljigavijih saopštenja u smislu pohvale ovih što „sportski“ bodre, i osude ovih što govore svoje mišljenje. Tu je najzanimljivija bila „ograda“ da oni za to ne mogu da odgovaraju jer nisu bili „organizatori utakmice“.

I moguće da je baš u toj kovanici objašnjenje za do sad neviđenu bahatost ovih što bi da „politiku proteraju sa stadiona“, batinama naravno.

Tako što hladno tokom utakmice preskoće ogradu, otrče do Istočne tribine odakle se najglasnije čuje „Vučiću pederu“ i pokušaju silom da ućutkaju nepoćudne. Nailaze na otpor, policija reaguje sa zadrškom, a oni se, opet bez problema, dok utakmica traje, vraćaju na južnu tribinu.

Da li će Partizan zbog toga biti kažnjen, iako o tome ni reči nije bilo na režimskim medijima, očigledno nikoga nije briga.“Organizator utakmice“ je, jelte, pokušao da spreči „upliv politike“. Opet „nešto neviđeno“ u toj borbi nas, nažalost, tek očekuje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Isterivanje Vučića”

  1. Oćigledno da smo ušli u jedno od poslednjih faza, tiranije i fašizma, gde se zabranjuje javno kritikovanje i izražavanje.Očigledno je da je većina naroda nezadovoljna i da teško živi, to pokušava da javno artikuliše , isto tako očekujući da će vlastodršci ljudski reagovati, smanjiti eksploataciju i šikanu, te dati mogućnst narodu da preživi. Međutim, vlast očigledno ne želi da narodu omogućava normalan život, jer onda njeni pripadnici, ne mogu da se dalje bogate i bahate,a oni alavi uvek im malo.Sledeća faza će biti zabrana bilo kakve slobodne milsi i totalno ućutikivanje i utucavanje populacije. Stara je parola da nema mira dok je revolucija u stomaku, to niko neće moći da zadrži,a društvini konflikti i tenzije, koje se ne kanališu na civilizovan politički način, su do granice pucanja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.