Cvijetin Milivojević

Trostruki dobitnik nagrade „Borivoje Mirković“, prvi dobitnik novinarske nagrade „Stanislav Staša Marinković“ (1993), prvi dobitnik nagrade UNS "Bogdan Tirnanić" za najbolju kolumnu ili komentar u Srbiji (2011). Direktor agencije za odnose sa javnošću „Pragma“. Autor nekoliko knjiga.

Služenje narodu
31.10.2017. 14:15

Služenje narodu

Čekam, evo, već mesec, da se neko, u ime službenog Beograda, oglasi glede pokušaja veleposlanika Ditmana da, u svečarskom štimungu nemačkog veleposlanstva, u prisustvu odabranih Srbalja, sa sve Vrhovnikom kao najdražim gostom, preko tvrdnje...
Gomila ćutanja
17.10.2017. 14:15

Gomila ćutanja

Iščekivah, zaludu, skoro dve nedelje da se neko, u ime službenog Beograda, oglasi glede pokušaja veleposlanika Ditmana da, u svečarskom štimungu nemačkog veleposlanstva, u prisustvu odabranih Srbalja, sa sve Vrhovnikom kao najdražim gostom, preko tvrdnje da se "Srbija i Nemačka zajedno suočavaju sa teškim poglavljima istorije i prošlosti", srpskom narodu uvali "štafetu genocidnosti".
Drugarska samokritika
10.10.2017. 14:15

Drugarska samokritika

Mislim, stvarno: da li i vi, poštovani evrofanatici, baš kao i mi evrorealisti, verujete da je naš Vrhovnik sve ono, baš onako, rekao Baćuški, pošto ga je, jelte, baš na rođendanak, pozvao da mu (na ruskom, logično) otpeva "Happy birthday"?!
Magareće godine
03.10.2017. 14:15

Magareće godine

Hvala vladi u Madridu i španskome kralju što (još) nisu priznali nezavisnost jedine NATO države u Evropi, ali, dok sam juče slušao izjave naših zvaničnika protiv referenduma u Kataloniji, nikako iz vidokruga nisam mogao da sklonim lik genseka Severnoatlantske alijanse iz 1999, onog Solane (znači, Španca!) koji je izdao naredbu: "Spržite tu zemlju Srbiju!"
Dirigent, banane i mladi majmuni
26.09.2017. 14:15

Dirigent, banane i mladi majmuni

Iako sam mnooogo duže germanoljub, tj. poštovalac nemačkog identiteta i kulture nego naš preumljeni Vrhovnik, priznajem da sam ostao "magarac koji se ne menja", jer ne delim trendsetersko oduševljenje Vrhovništva i dvorske mu i medijske kamarile povodom mršave pobede "Mutti Merkel" i njene politike koja, prevedeno na srpski glasi: Nema Srbiji ulaska u EU bez odricanja od Kosova i Metohije!
Kompromis u vezi s kompromisom
19.09.2017. 14:15

Kompromis u vezi s kompromisom

Čarobna reč "kompromis" trebalo bi da označi i potvrdi takav završetak sukoba ili nesporazuma u kome svaka strana dobija upravo onoliko koliko je dovoljno da se oseti pobednicom, ali i gubi baš onoliko koliko je neophodno da se ne oseti pobeđenom i poniženom.
Suveren bez suvereniteta
12.09.2017. 14:15

Suveren bez suvereniteta

Aferim. Kad je, tradicionalno principijelno nepristrasna izvestilica Evropskog parlamenta za Kosovo, frau Ulrike Lunaček pozdravila kao "pozitivan signal što je Srpska lista ušla u vladu premijera Haradinaja, jer je realnost nešto što traži i predsednik Vučić" - to je to i šta tu ima više da se komentariše, cepidlači ili, Bože sačuvaj, dovodi u sumnju!
Bogoljubov "sav Srbin"
05.09.2017. 14:15

Bogoljubov "sav Srbin"

Kad god se Vrhu prohte da od birača (računajući i onu četvrtinu svojih!) utaji nešto poput aktuelne operacije oktroisanja Ustava Srbije narodu iza leđa, kad poželi da slaže kako "samo što nismo ušli u EU" ili sakrije činjenicu da je, baš on, Vrhovnik...
Vrhovnik za gradonačelnika!
29.08.2017. 14:15

Vrhovnik za gradonačelnika!

"Nije rimska vojska osvojila Galiju, već Cezar; nije kartaginska armija kod kapije Rima naterala republiku da drhti, već Hanibal; nije makedonska vojska bila na Indu, već Aleksandar; nije pruska vojska sedam godina branila Prusku od tri najjače evropske države, već Fridrih Veliki", pisao je Napoleon o ratnim genijima i genijima među državnicima, ali, iz skromnosti, sebe nije umetnuo u taj spisak.
Na nivou prijatelj Žike
22.08.2017. 14:15

Na nivou prijatelj Žike

Koliko je vojvoda Mišić bio u pravu, potvrđuje ovih dana slučaj državnih službenika AV, ID i Ane B. Tako je, vojvodo, "jedan (ili jedna) koji hoće, uvek je jači od dvojice koji moraju".
Eksperti za zamene teza
15.08.2017. 14:15

Eksperti za zamene teza

Kao što predvidi Domanović, otkako je, ministar privrede ozakonio obavezu da "žito i, uopšte, usevi, moraju dobro uspevati, i mora ih biti što više", a ministar policije Ustavom propisao da "svaki građanin zemlje Stradije mora biti raspoložen i veseo i s radošću pozdravljati mnogobrojnim deputacijama i depešama svaki važan događaj i svaki postupak vlade"...
Mrtvo more!
08.08.2017. 14:15

Mrtvo more!

Kao bivši novinar, tražim od UNS-a i NUNS-a da konačno pokrenu zakonsku inicijativu da se, konačno, stane na put onim hordama bezimenih naprednjačkih botovskih bitangi koji, pozivajući se na imunitet anonimnosti, maloletnost ili maloumnost, šta li, po onlajn izdanjima i portalima tradicionalnih medija brutalno a nekažnjeno blate, urnišu, linčuju ljude koji, po mišljenju njihovih stranačkih komandanata (imena poznata javnosti!), nisu na putu koga se dohvatio Vrhovnik...
Rubikon na Jarinju
01.08.2017. 14:15

Rubikon na Jarinju

Braćo... Moramo poći i potražiti bolju, plodniju zemlju, gde će nam se mučan trud nagrađivati bogatijim plodom...Mi moramo znati kuda idemo, inače ćemo propasti gore, mesto da se spasemo.
Sve za majku Srbiju!
25.07.2017. 14:15

Sve za majku Srbiju!

Uzalud ga prodani i plaćeni i poslušnici im bestidno klevetaju i nazivaju "izdajnikom"! Uzalud neki ne uviđaju veličinu njegove žrtve za spas srpskog naroda!
Poklisari harača
18.07.2017. 14:15

Poklisari harača

Mora da se Broz Tito Josip u grobu prevrtao kada su, pre mesec dana, ovdašnje režimske javne are, arare i kakadui plastično uspoređivali diplomatski nivo, kvalitet i kvantitet sahrane počivšeg druga Starog i inauguracije Vrhovnika (skraćeno: Vrh) današnjeg.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jun 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.